adscode
adscode

Yerli turistin tercihi günübirlik turlar

​Güney Ege'de maviyle yeşilin buluştuğu Muğla ve ilçelerinde sabah saatlerinde demir alan günübirlik tur tekneleri, turistlerin tercihi oluyor.

Yerli turistin tercihi günübirlik turlar
Kültür Sanat
Her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla'da günübirlik turlar, konuklarına Güney Ege'nin zümrüt yeşili koylarında tatil imkanı sunuyor.

Muğla ve ilçelerinde sabah saatlerinde demir alan günübirlik tur tekneleri, konuklarını maviyle yeşilin birleştiği bakir koylarda misafir ediyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin ünlü koylarındaki sularda günübirlik turlara çıkmak isteyenlere çeşitli alternatiflerin sunulduğunu söyledi.

Bölgede turizm sezonunun yoğun devam ettiğini vurgulayan Çiçek, "Elbette Muğla sadece deniz, kum, güneş üçgeninden ibaret değil. Biz son dönemlerde yaptığımız alternatif turizm çalışmalarıyla bölgemizde 12 ay turizm yapmak istiyoruz" dedi.

"Karada ne kadar misafir varsa denizde de var"

Muğla ve ilçelerinde tatilini geçiren özellikle yerli turistlerin günübirlik turları tercih ettiğini anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Misafirlerimiz günübirlik turlara çıkarak koyları gezip buralarda denize giriyor. Bazen de ailecek yat kiralayıp 3 günlük, 7 günlük mavi yolculuk turlarına çıkabiliyorlar. Bu da bölgemizde büyük bir turizm hareketliliğine neden olmakta. Yani karada ne kadar misafirimiz varsa bir o kadar da denizde, kıyılarımızda, koylarımızda turizmden yararlanan, bu sektörü harekete geçiren misafirimiz var. Son yıllarda özellikle bölgemizdeki koylarda yerli turistler tarafından günübirlik turların daha ön planda olduğunu görüyoruz. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tekne ve yatlarımız misafirlerimize en iyi hizmeti vermektedir."

 "1,5 milyon kişi günübirlik turlara katılıyor"

Çiçek, Türkiye ve dünyanın her yanından konukları mavi rotalarla buluştuklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Ege ve Akdeniz'in en güzel koylarında, yeşille mavinin binlerce tonunun birbirine karıştığı doğal ortamda sürükleyici bir yolculuğa çıkmak isteyenler günübirlik turlara katılıyor. Şu anda 449 tekne, 21 bin 948 kapasitesiyle günübirlik turlara hizmet veriyor. Ayrıca bakanlık belgeli 545 yat, 5 bin 577 kapasitesi ile de hizmet vermekte olup sezon içinde yaklaşık 1,5 milyon kişi bu teknelerden faydalanmaktadır. Bu sayı asgari bir rakam bunun daha üstü de gerçekleşmektedir."

Günübirlik turlara katılan yerli ziyaretçi sayısının her geçen yıl gözle görülür oranda arttığını ve bunun bölge ekonomisine olumlu katkı sağladığını belirten Çiçek, "Özellikle hafta sonlarında Denizli, Aydın, Isparta, Burdur, İzmir, İstanbul, Ankara illerinden gelen ziyaretçiler de günübirlik turlara katılıyor. Bu turların bölge ekonomisine katkısı oldukça yüksek. Bu sayede bölgede ekonomik canlılık sağlanıyor" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)