adscode
adscode

YGS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

YGS bitti. Soru ve cevaplar ne zaman yayımlanacak?

YGS soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?
Sınavlar
2 milyondan fazla öğrenci dün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavıyla (YGS) üniversite hayallerine bir adım daha yaklaştı. Üniversiteye girişte ilk adım olan sınav tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Peki YGS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

İşte merakla beklenen bu sorunun cevabı ÖSYM'den geldi. ÖSYM internet sitesi üzerinden YGS soru ve cevaplarının bugün 14.00'da paylaşılacağını duyurdu.

ÖSYM’DEN DUYURU

13 Mart 2016 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) tüm sınav merkezlerinde sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Bu yıl, geçen yıldan farklı olarak YGS soruları ve cevaplarını içeren Master Kitapçık, PDF formatında 14 Mart 2016 tarihinde yayımlanmak üzere bazı gazetelerle bugün saat 14.00’te paylaşılmıştır.

Ancak gazetelere verilen Master Kitapçığın, 13 Mart 2016 Pazar günü öğleden sonra telif haklarına aykırı bir şekilde internet üzerinden bazı adresler ile sosyal medyada da paylaşıldığı tespit edilmiştir.

2016-YGS soru ve cevaplarının yer aldığı Master Kitapçık, 14 Mart 2016 tarihinde ÖSYM internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 1-14 Nisan'da alınacak.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)