adscode
adscode

'YGS Zordu, Yanlış Ya da Çelişkili Soru Yoktu'

ÜNSAL TEMEL LİSESİ Öğretmenleri 2015 YGS Sorularını Yorumladı;

'YGS Zordu, Yanlış Ya da Çelişkili Soru Yoktu'
Sınavlar
Öğretmenlerimiz öncelikle tüm adaylara geçmiş olsun dileklerini iletirken, genel olarak zaman alıcı bir sınav olduğunu belirtirken son yıllara göre kıyaslandığında zor bir sınav olarak değerlendirdiler. Yanlış yada cevabı çelişkili bir sorunun olmaması ise sınav değerlendirmesinin sevindirici unsuru oldu.

MATEMATİK
Matematik sorularını genel olarak zaman alıcı sorularda diyerek özetleyebiliriz. Geometri ise matematik sorularına göre daha yapılabilir düzeydi. Matematik sorularıyla ilgili olarak eşit ağırlık öğrencilerinin biraz daha zorlanmış olabileceklerini söyleyebiliriz. Problem soruları ÖSYM’nin yaptığı ALES sorularına benzer nitelikteydi. Geometri de son yıllarda gelen sorulardan farklı olarak öğrencinin şekil çizmesini beklemeden şekil üzerinde işlem yapılacak tarzda sorular geldi. Kısaca değerlendirecek olursak matematik sınavında çıkan soruların zaman alıcı olduğu için zor olduklarını söyleyebiliriz.

TÜRKÇE
ÖSYM bu yıl Türkçe sorularında son yıllarda ki geleneğini devam ettirdi ve anlam düzeyinde ki sorulara ağırlık verdi. YGS’nin 40 soruluk Türkçe kısmında ağırlık; sözcük, cümle ve paragraf düzeyinde ki anlam soruları üzerindeydi. Önceki yıllara göre paragraf soruları kısaltılmıştı. Ancak aynı paragrafa bağlı farklı sorular ve anlam sorularında ki çeldirici şıklar öğrencileri oldukça zorlayacak türdendi. Sınavın dil bilgisi kısmında her yıl gelen yazım kuralları, noktalama işaretleri, ses bilgisi, tamlamalar ve cümle türleri gibi konulardan sorular yine gelmiş ve nispeten bu bölüm öğrenciler tarafından daha kolay yapılmıştır. Genel olarak ise dilbilgisi sorularının kolay olduğu, çeldiricilerin kuvvetli olduğu anlam sorularının zor ve belirleyici olacağı bir YGS Türkçe sınavı olduğunu söyleyebiliriz.
 
 FEN BİLİMLERİ
YGS sınavı bir bütün olarak değerlendirdiğinde en şanslı öğrencilerin Fen bölümü sorularını çözenler olduğunu söyleyebiliriz. Sınavda çıkan sorularda 8 ve 9. sınıf konuları büyük bir ağırlık taşıyordu ancak 6 ve 7. Sınıftan da sorular vardı. Fizik ve kimya soruları genellikle az bilgiye yapılabilecek şekilde sorulmuştu, beklenmeyen ise biyoloji sorularında bu kadar çok bilgiye ihtiyaç duyulmasıydı.  Fizik soruların da bir soru hariç işleme ihtiyaç duyulmadan konuların  genel ve hatta sözel bilgilerin kullanılması öğrenciler için bir şans oluşturmaktadır. Kimya sorularında 8.sınıf bilgileri ağır basmaktaydı. Biyoloji soruları diğer iki branşa göre çok daha fazla bilgi gerektirmekteydi. Önceki yıllarda çıkan grafik yorumlama sorularından bu sınav sorulmaması ise şaşırtıcıydı.
Tarih genel olarak kolay sorulardan oluşturulmuştu. İki soru ezber niteliğinde olup diğer sorular verilen bilgilerden hareketle yapılabilecek düzeydeydi. ÖSYM  Tarih sorularını beklenen nitelikte sormuştu.

SOSYAL BİLİMLER
Coğrafya branşı sorularında sınav öncesinde ki korkulan olmadı. ÖSYM geçen senelere göre daha yapılabilir, anlaşılabilir sorular sordu. Son üç senedir bazı konular ÖSYM tarafından kalıplaşmış sorular olarak karşımıza çıkmaktaydı ve bu sene aynı özellikte sorular vardı(örneğin boğazlar kanallar sorusu gibi). Aynı zamanda geçen senelerde olduğu gibi harita soruları vardı. Verimli bir şekilde coğrafyaya emek harcayan her öğrencinin kolaylıkla yapacağı bir sınav oldu.
Felsefe ve Din kültürü dersi içinse her zamanki gibi paragraf soruları vardı. Paragraflar anlaşılabilir düzeydeydi.



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)