adscode
adscode

YGS'de adayların bir yılına mal olan uygulama meclise taşındı!

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker dün yapılan ÖSYM sınavının sınava giriş saatlerinde değişikliğe gidilmesini Meclis’e taşıdı.

YGS'de adayların bir yılına mal olan uygulama meclise taşındı!
Sınavlar
12 Mart 2017 Pazar günü 10.00’da üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) birinci aşaması tamamlandı. Bu sene ilk defa gerçekleştirilen uygulama ile kapılar sınavın başlamasına 15 dakika kala kapatılınca yurt genelinde birçok öğrenci sınava giremedi.

İstanbul Milletvekili Ali Şeker verdiği soru önergesinde çok sayıda öğrencinin mağduriyetine sebep olan bu uygulamanın gerekçesini Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Türkiye’nin Geleceğini Tahrip Eden Uygulamalarda Neden Israr Ediyorsunuz?

“Gelişmiş ülkelere bakıldığında, sürekli değişmeyen köklü bir eğitim sisteminin varlığı ilk göze çarpan özelliktir. Ancak ülkemizde, göreve gelen her yeni bakan ve bürokrat ile birlikte değişen eğitim sistemi ve kuralları geleceğimizi inşa edecek çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde onarılamaz zararlara sebep olmaktadır.” diyerek ve 14 yıllık iktidarında AKP’nin eğitim sistemiyle ilgili olarak gerçekleştirdiği uygulamaları hatırlatan Şeker, “14 yıllık iktidarınızın başından bu yana 4+4+4 uygulaması, köklü proje okullarındaki eğitim kadrolarının dağıtılması, sürekli müfredat ve kitap değişikliği, sürekli sınav sistemi değişikliği, deneyimli akademisyenlerin üniversitelerden atılması, bilim üretmeden diploma üreten yetersiz kamu ve özel üniversitelerin kurulması gibi Türkiye'nin geleceğine büyük zarar veren; eğitimi dolayısıyla da Türkiye'nin geleceğini tahrip eden uygulamaları ısrarla neden devam ettiriyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

1. Yeterli dikkat çekici uyarı yapılmadan hayata geçirilen bu uygulama sebebiyle Türkiye genelinde sınava sokulmayarak mağduriyet yaşatılmış öğrenci sayısı kaçtır?

2. Aylardır hazırlandıkları sınava bu uygulama nedeniyle giremeyip mağduriyet yaşatılan öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3. Sınava girenlerin büyük çoğunluğu bu sınava daha önce girmiş olanlardan oluşmaktadır. Yıllardır yapılagelen uygulamanın aksine sınava girecek olan öğrencileri mağdur edeceği açık olan böyle bir yönteme geçilmesinin gerekçesi nedir?

4. Söz konusu kural değişikliğine gidilmeden önce konuyla ilgili akademisyen, ölçme ve değerlendirme uzmanı ile eğitimcilerin görüşüne başvurulmuş mudur?

5. İstanbul, Ankara, İzmir ve trafik sıkıntısı yaşanan diğer büyük illerimizde bu kuralın öğrencilerin bir senesine mal olabileceği neden düşünülmemiştir? 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)