adscode
adscode

YGS'de rapor kaosu alarmı!

YGS'de görev alacak kişilerin sınavdan hemen önce rapor alarak kaos oluşmasını önlemek için ÖSYM harekete geçti.

YGS'de rapor kaosu alarmı!
Eğitim
ÖSYM, YGS öncesinde sınav görevlisi olup da rapor alanlara yönelik alarma geçti. SGK ile yapılan işbirliği ile, doktorlardan rapor isteyen kamu görevlileri hakkında hassas olunması istenecek. Rapor alan kişiler ise ÖSYM bildirilecek.
ÖSYM ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yapılan işbirliğiyle, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sınav görevlisi olup rapor alan kişilerin adı ve soyadı Medula Hastane Sistemi üzerinden online olarak anında yetkililere bildirilecek. ÖSYM, bu yıl YGS'nin seçime bir hafta kala yapılacak olması nedeniyle öncelikle, sınavın gürültüsüz bir ortamda yapılması ve öğrencilerin rahatsız olmaması için sınavın yapılacağı 08.00-13.00 saatleri arasında seçim duyurusu ve miting yapılmamasının sağlanması amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'na yazı gönderdi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

ÖSYM bunun ardından, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve YÖK'e de sınav güvenliği hakkında uyarılarda bulunarak, önlemlerin alınmasını istedi. ÖSYM, bu kapsamda aldığı önlemlere bir yenisini daha ekledi. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başkanlık, sınav görevlilerinin çeşitli nedenlerle rapor alması halinde durumdan anında haberdar olabilmek ve bu görevlilerin yerine başka görevlendirmeler yapabilmek için SGK ile bir çalışma başlattı.

DAHA HASSAS OLUN
Çalışmaya göre bir doktor, Medula sisteminde provizyon almak için giriş yaptığında eğer hasta YGS'de görev almışsa, doktorun karşısına 'Bu bir kamu görevlisidir ve YGS'de görev almıştır. Sağlık raporu verirken daha hassas olunuz' şeklinde bir yazı gelecek. Doktorun hastaya buna rağmen rapor vermesi durumunda, rapor alan sınav görevlisinin adı, soyadı ve TC kimlik numarası anında ÖSYM'ye iletilecek.

YERİNE BAŞKASI ATANACAK
ÖSYM bu durum karşısında görevli yerine yeni birini atanacak. Böylece sınav günü yaşanma ihtimali olan aksaklıkların önüne geçilecek. Ayrıca mazeret bildirmeden son anda görevini terk edenlerin bir daha ÖSYM'nin sınavlarında görev almaması için çalışma başlattığı da öğrenildi.
Başkan Demir uyarmıştı
Dahe önce paralel yapının eğitimi sekteye uğratarak hükümeti yıpratmaya çalışma girişimlerinde bulunduğu iddia edilmişti. Bu çerçevede ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2 milyondan fazla adayın gireceği Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nda (YGS) yaşanabilecek olumsuzluklar için Milli Eğitim Bakanlığı'nı uyarmıştı. Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdığı yazıda, sınava girecek görevli öğretmenlerden belli bir kısmının sınava çok az bir zaman kala rapor alarak görev iadesi yapacaklarını ve adayların tedirgin edilmeye çalışıldığını ifade etmişti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)