adscode
adscode

Yılbaşı sönüktü umutlar yarıyılda

Doluluk oranları yılbaşında fena değildi ama çok da parlak değildi. Fiyatları ne kadar aşağı çekseler de yüzde 100 dolan otel sayısı çok fazla yoktu.

Yılbaşı sönüktü umutlar yarıyılda
Milliyet Diyalog

Bunu sadece ekonomik gerekçelere bağlamak doğru olmaz! Çok farklı nedenleri olabilir. Örneğin, keyifli bir tatil için gereken moral, motivasyon yok gibiydi. Ayrıca, tıpkı televizyonlar gibi otel ve tatil köyleri de yılbaşı için heyecan verici yeni bir şey sunamadılar.

Turizmde, özellikle de kış turizmi ve özel günlerde, inovasyon şart! Yaz aylarında, deniz, kum, güneş yetiyor ama kışın fazlası gerek ama o da bizde yok!..

Yarıyıl tatili için rezervasyonlar çoktan başladı ama gelen sinyaller çok da parlak değil. Son dakikacı bir milletiz. Erken rezervasyon indirimi gibi son dakika indirimleri de etkili olabilir!..

Termal turizmi?

Ülkemiz, termal kaynaklar açısından çok zengin.

Peki, yeterince yararlanabiliyor muyuz?

Evet demek çok zor! Oysa, alternatif turizmin en önemli ayaklarından biri ve pek çok ülke bu konuda ciddi turist çekiyor. Örneğin Almanya, Çekya, Romanya!

Son yıllarda, bizde de bu konuda ciddi kıpırdanmalar ve büyük yatırımlar var. Umarız devamı gelir. Çünkü giderek artan bir talep söz konusu.

Peki, termal tesislere hangi mevsimde gitmek gerekir? Tatil amaçlıysa her zaman gidebilirsiniz ama tedavi amaçlıysa, üşütmemeniz gerekir! Korunaklı tesislerde sorun yok ama dışarıyla temas varsa, rahatsızlıklarınız daha da artabilir!

Ha bu arada eğer termal turizmi geliştirilmek isteniyorsa, refakatçilerin de mutlaka düşünülmesi gerekiyor!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)