adscode
adscode

Yıldırım: Üniversiteye girme derdi ortadan kalkacak

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Üniversiteye girme derdi 1-2 yıl içinde tamamen ortadan kalkacak" dedi.

Yıldırım: Üniversiteye girme derdi ortadan kalkacak
Eğitim
Güncelleme : 30-Oct-18 11:33

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Üsküdar Üniversitesi 2018-2019 Akademik yılı açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Üniversiteye girme derdi 1-2 yıl içinde tamamen ortadan kalkacak. Şimdi üniversiteler 'biz daha iyi okutuyoruz' diye birbirileriyle yarışıyorlar, reklam veriyorlar. Şu anda orta öğretimden mezun olanların sayısından fazla üniversitelerde kapasite var, imkan var. Sorun ne, belirli alanlarda daha çok donanımlı olmak gerekiyor oraya girmek isterseniz bir yarış var" dedi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Üniversiteye girme derdi 1-2 yıl içinde tamamen ortadan kalkacak" dedi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Üsküdar Üniversitesi 2018-2019 Akademik yılı açılış törenine katıldı. Üniversitenin Üsküdar'daki yerleşkesinde düzenlenen törende Binali Yıldırım'a 'Fahri Doktora' verildi. Doktora tevhidinin ardından konuşma yapan Binali Yıldırım, "Zannedilir ki ilk üniversiteyi batılılar kurmuştur. 1088'de İtalya'daki Bolonya Üniversitesi dünyada açılan ilk üniversite olduğu söylenir. Bu kocaman bir yalandır. Bundan 229 yıl önce Tunus'un Kayrevan şehrinde Müslümanlar ilk üniversiteyi kurmuştur. Ortaçağ bizim medeniyetimizde yoktur, batıda icat edilmiş bir kavramdır.. Onların ortaçağ dediği dönemde, bilimin, hikmetin zirve yaptığı bir İslam dünyası vardı" dedi.

CUMHURİYETİN 95. YILI

Yıldırım, "Birkaç gün sonra Cumhuriyet Bayramımızı kutlayacağız, cumhuriyetin 95. yılını kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk destansı mücadeleler sonucunda kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bizler bu emanetin hakkını verip ülkemize dünyaca takdirle karşılanan eserler kazandırıyoruz" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTEYE GİRME DERDİ 1-2 YIL İÇİNDE TAMAMEN ORTADAN KALKACAK"

Yıldırım, "Üniversiteye girme derdi 1-2 yıl içinde tamamen ortadan kalkacak. Şimdi üniversiteler 'biz daha iyi okutuyoruz' diye birbirileriyle yarışıyorlar, reklam veriyorlar. Şu anda orta öğretimden mezun olanların sayısından fazla üniversitelerde kapasite var, imkan var. Sorun ne, belirli alanlarda daha çok donanımlı olmak gerekiyor oraya girmek isterseniz bir yarış var" diye konuştu.

"MUTLAKA ÜNİVERSİTEYE GİDERKEN BİR DİL ÖĞRENİN"

Binali Yıldırım, "Mutlaka üniversiteye giderken bir dil öğrenin. Yazmayı, konuşmayı, her yönüyle bir dil öğrenin. Bu yıllar sizin altın yıllarınız. Eğer bu sıralarda öğrenmediyseniz sonrası biraz daha zor olacak. Ben öğrenemedim, öğrenmedim, önemini kavrayamadım. Boğaziçi'ne kayıt olacaktım vazgeçtim. Malum onu da kamuoyuyla paylaştım, dalga geçtiler. Detaya girmiyorum bazı kesimler rahatsız oluyor. Geçenlerde de bayanlarla ilgili bir şey söyledim ondan da rahatsız olmuşlar" diye konuştu.

PROGRAMDA KEYİFLİ ANLAR

Binali Yıldırım, salonda bulunan akademisyenlere seslenerek, "30. doktorayı aldık bize terfi yok mu hocam? Bunun doçentliği, daha yukarısı yok mu?" diye sorunca salondan kahkahalar yükseldi. Yıldırım, üniversite öğrencilerini kafelerde çok yoğun olarak gördüğünü belirterek, "Bundan bir mahsur yok, buradan da bir iş çıkarmayın. Elbette eğlenmek hakkınız. Ancak sizleri sergilerde, müzelerde, panellerde, konferanslarda daha çok görmek istiyoruz" dedi.

Binali Yıldırım konuşması sırasında promterda yazan "kalabalıklaşıyor" kelimesini okuyamayınca, "Kalabalıklaşma yerine daha basit bir cümle yazsaydınız ya" dedi. Bunun üzerinde salondan kahkahalar yükseldi.


DHA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)