adscode
adscode

YKS başvurularını kaçıranlar için geç başvuru ne zaman?

YKS başvurularını kaçıran adaylar, geç başvuru tarihi için harekete geçti. ÖSYM tarafından adaylara sunulan geç başvuru fırsatı, başvuru tarihleri arasında başvuru yapamayan adayların sınava başvurmasını…

YKS başvurularını kaçıranlar için geç başvuru ne zaman?
Sınavlar
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geçtiğimiz günlerde başvurular alınmış ve normal başvuru tarihleri sona ermişti. Bu tarihler arasında başvurularını gerçekleştiremeyen adaylar, geç başvuru için harekete geçmişti. Geç başvuru tarihinin hangi gün olduğunu sorgulayan adaylar, araştırmasını sürdürüyor. Peki YKS geç başvuru ne zaman? 2018 YKS ne zaman yapılacak?

YKS GEÇ BAŞVURU TARİHİ

Milyonlarca öğrencinin üniversite eğitimine geçişini sağlayak olan YKS ile birlikte önemli bir baraj aşılacak ve adaylar sınavdan aldıkları puana göre bir üniversiteye yerleşmek için tercih yapacak.

21 Mart 2018 Çarşamba günü saat 23:59'da sona eren YKS başvuruları için son bir şans olarak geç başvuru tarihinde başvurular alınacak. YKS geç başvuru tarihi, ÖSYM tarafından 4 Nisan 2018 olarak duyuruldu. Adaylar, 4 Nisan 2018 tarihinde başvurularını yapacak ve sınav ücretini de aynı gün içinde yatıracak. YKS geç başvuru gününde TYT sınav ücreti 75,00 TL, AYT sınav ücreti 75,00 TL ve YDT sınav ücreti 75,00 TL olarak belirlenmiştir.

Sınav ücretini geç başvuru günü içinde ödemeyen adayların başvuruları iptal olacak ve bu adaylara sınav giriş belgesi vb. hazırlanmayacağı için sınava katılım sağlayamayacaktır.

YKS NE ZAMAN?

YKS 23-24 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak.

TYT, 23 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacak. Sınav saat 10:15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek.

AYT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, saat 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

YDT, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav saat 15:45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

NOT: Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10:00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15:30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)