adscode
adscode

YKS maratonu devam ediyor !

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’nin 30 Haziran'da yapılmasının ardından bugün de AYT ve YDT düzenleniyor.

YKS maratonu devam ediyor !
Sınavlar
YKS’nin ilk oturumu olan TYT’nin 30 Haziran'da yapılmasının ardından bugün de AYT ve YDT düzenleniyor. Adaylar, bugünün ilk oturumu olan AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1, ‘Sosyal Bilimler 2, Fen Bilimleri testleriyle karşı karşıya gelecekler. Peki YKS bugün saat kaçta başlayacak? AYT ve YDT sınavı kaç dakika sürecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

2 milyon 19 bin 853 adayın başvurduğu AYT’de adaylar, alanlarına göre 160 sorunun olduğu dört testten istediklerini yanıtlayacak.

‘Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1’ (Türk Dili ve Edebiyatı’nda 24, Coğrafya-1’de 6, Tarih-1’de 10 soru), ‘Matematik’, ‘Sosyal Bilimler 2’ (Coğrafya-2 ve Tarih-2’den 11’er, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 6, Felsefe Grubu’dan 12) ile ‘Fen Bilimleri’nden (Biyoloji ve Kimya’dan 13’er, Fizik’ten 14) 40’ar soru olacak. Lisans programı seçeceklerin başvurduğu AYT’de tercih hakkı kazanabilmek için 180 barajını geçmek şart.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)