adscode
adscode

YLSY Ek yerleştirme İçin Tercih İşlemleri Başladı

ÖSYM tarafından, 2014 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) 2014 YLSY-Ek Yerleştirme İçin adayların tercih işlemlerinin yapılabilmesi için açıklama…

YLSY Ek yerleştirme İçin Tercih İşlemleri Başladı
Sınavlar

23 Şubat’ta başlayan Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (2014 YLSY) ek yerleştirme tercih işlemleri 26 Şubat 2015 tarihinde sona erecek.

ÖSYM, yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin kontenjanlara yerleştirme işlemi sonucu boş kalan kontenjanlar için Ek Yerleştirme yapılacağını, YLSY puanı 70 ve üzeri olan ve ilk aşamada kontenjanlara yerleştirilmemiş adayların Ek Yerleştirme için tercih bildiriminde bulunabileceğini duyurdu. Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere tercih yapacak adaylar, tercih bildirimlerini 23-26 Şubat 2015 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklar.

Tercih bildirimi 23 Şubat 2015 tarihinde saat 17:00’de başlayacak ve 26 Şubat 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak. Adaylar önce tercih bildiriminde bulunacak, daha sonra Ek Yerleştirme ücretini ödeyeceklerdir. Ek Yerleştirme ücreti olan 10,00 TL’yi ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Bankalardan ve ATM’lerden ücret yatırılmamalıdır. Ücret ödeme işlemleri 27 Şubat 2015 tarihi saat 23.59’da sona erecektir. 2014-YLSY Ek Yerleştirme Tabloları, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde yayımlanacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Adaylar en fazla 30 (otuz) tercih yapabileceklerdir.

Ek Yerleştirme işlemlerinin; 2014-YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacağından dolayı Ek Yerleştirmeye başvuracak adayların anılan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)