adscode
adscode

YÖK Atlas, üniversite tercihlerinde yardımcı oluyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, geçtiğimiz yıl hizmet vermeye başlayan YÖK Atlas, bu yılda hizmet vermeye devam ediyor.

YÖK Atlas, üniversite tercihlerinde yardımcı oluyor
Eğitim
YÖK Atlas verileri önemli istatistiki verileride ortaya koymakta. Buna göre, hangi devlet üniversitelerinin adaylar tarafından daha çok incelendiği belli oldu. Buna göre, lisans düzeyinde İstanbul Üniversitesi 104 bin, Boğaziçi Üniversitesi 87 bin, Dokuz Eylül Üniversitesi 84 bin kez incelendi. Bunları sırasıyla İstanbul Teknik, Marmara, Ankara, Ege, ODTÜ, Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri izledi.

En çok incelenen 10 devlet üniversitesi

Devlet üniversitelerinin ön lisans programları arasında ilk sırayı yine İstanbul Üniversitesi aldı. Akdeniz, Ege, Anadolu, Dokuz Eylül, Marmara, Abant İzzet Baysal, Ankara, Adnan Menderes ve Uludağ Üniversitesi ilk 10 üniversite arasında yer aldı.

Vakıf üniversitelerinde ise lisans düzeyinde en çok ilgiyi; 36 bin kez incelenen Koç, 32 bin kez incelenen Bilkent ve 26 bin kez incelenen Bahçeşehir Üniversiteleri çekti. Bu üniversiteleri sırasıyla Yeditepe, İstanbul Bilgi, İstanbul Medipol, Sabancı, Başkent ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi izledi.

İstanbul Medipol, İstanbul Aydın, İstanbul Bilgi, Nişantaşı, İstanbul Gelişim, Beykent, Başkent, Okan, İstanbul Arel ve Üsküdar Üniversitesi, adayların vakıf üniversiteleri arasında en çok ilgilendiği ön lisans programları oldu.

Dileyen öğrenciler https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden YÖK Atlas'a ulaşabilmekteler.


Birgün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)