adscode
adscode

YÖK Başkanı: 'Boğaziçi rektörüne saygı duyulmalı'

Boğaziçi Üniversitesi tartışmaları hakkında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Şu an beklentim, göreve atanmış rektöre yardım edilmesi, saygı duyulması” dedi.

YÖK Başkanı: 'Boğaziçi rektörüne saygı duyulmalı'
Üniversite
Güncelleme : 23-Mar-22 10:14

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, dün basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantının en önemli gündem maddesi ise Boğaziçi Üniversitesi oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu ile başlayan, Mehmet Naci İnci’yle de devam eden “kayyum rektör” tartışmalarını değerlendiren Özvar, şunları söyledi:

“Üniversitelere rektörün nasıl atanacağı kanun ile çok net ortaya konulmuş durumda. Rektörlük seçimi konusunda yapılan tartışmaların üniversitelere fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bir rektörün nasıl seçileceği elbette tartışılabilir ancak şu an beklentim, göreve atanmış rektöre yardım edilmesi, saygı duyulması.”

Özvar, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ise rektör atamasıyla ilgili herhangi bir itirazının olmadığını öne sürdü. Özvar, şunları kaydetti:

“Bu tartışmalar kimseye bir yarar sağlamıyor. İşi başka yere çekerek tartışmaları farklı zeminde yürütmeye çalışmanın gereği olmadığını düşünüyorum. Siyasete boğmak, siyasi tartışmalarla gerçeklerin üzerini örtmek doğru değil.”

Özvar’ın, konuşmasının diğer satır başları ise şöyle:

• Barajın kaldırılması demek, öğrencilerin sınavsız üniversiteye girmesi demek değil. Birileri hala bunu kaliteye bağlamaya çalışıyor. Bu tamamıyla başvuru tabanını genişletmek amacıyla alınan bir karar.

• Dünyada başarı sıralamasına giren Ukrayna’daki üniversitelerdeki öğrenciler için ise YKS şartı yok. Üniversiteler, kontenjan dahilinde başvuru alacak.

• Başvurular üniversiteye yapılacak, başvuruları üniversiteler değerlendirecek.

• Kurallara uyulmadan yapılan eylemler, özellikle sağlık sektöründe başka sorunlara sebebiyet verebiliyor. Kurallar uyulduğu sürece düşüncelerinizi telaffuz edebilirsiniz. Farklı düşüncede insanlar olmalı ki kendi aralarında demokratik olarak tartışabilmeli. Ama hepimizin tabi olduğu kurallar var, onlara riayet etmek lazım.

BİRGÜN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)