adscode
adscode

YÖK Başkanı Saraç, MHP milletvekilleriyle kapatılan üniversiteleri masaya yatırdı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın, MHP'nin akademisyen milletvekillerinden oluşan heyetle görüşmesinde, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler…

YÖK Başkanı Saraç, MHP milletvekilleriyle kapatılan üniversiteleri masaya yatırdı
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, MHP'nin akademisyen milletvekillerinden oluşan heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler ele alındı.

Saraç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından alınan Olağanüstü Hal kararı kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere MHP'nin akademisyen milletvekilleri ile görüştü.

YÖK Başkanlığında gerçekleşen görüşmeye, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul ve Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy katıldı.

Toplantıda yükseköğretimdeki son gelişmeler ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin durumu ele alındı.

- "Akademik faaliyetler aksamadan devam edecek"

Prof. Dr. Saraç, YÖK'te akademisyen milletvekillerinin ilk kez ağırlandığını belirterek, "Bildiğiniz üzere geçen hafta içerisinde YÖK Başkanvekili Hasan Mandal, AK Parti, CHP ve MHP Grup başkan vekillerini ziyaret etmiş, bu ziyarette son dönemlerde almış olduğumuz kararlara ilişkin kısa bir bilgilendirme yaparak, partilerindeki akademisyen milletvekillerini YÖK'e davetimi kendilerine iletmişti." şeklinde konuştu.

Saraç, "Bu kapsamda dün, parti yönetimlerince isimleri belirlenen AK Partili milletvekillerimizle, bugün de CHP ve MHP'li milletvekillerimizle bir araya geldik. Kendilerine davetimize icabet etmelerinden ve ilgilerinden dolayı öncelikle teşekkür etmek isterim. Toplantılarımızın çok verimli ve faydalı geçtiğini düşünmekteyiz." dedi.

Yükseköğretimdeki son gelişmelerin ve KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararların milletvekilleriyle paylaşıldığını kaydetti.

Yükseköğretimde hiçbir aksamaya maruz kalmadan akademik faaliyetlere devam edildiğini bildiren Saraç, darbe girişimi sonrasında üniversitelerin kurumsal yapısının zedelenmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, "Başta rektörler olmak üzere hocasından öğrencisine kadar liyakat, sevgi ve saygıya dayalı birliktelikle bunu başaracağımıza inanıyorum." dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)