adscode
adscode

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN BANGLADEŞ'E ZİYARET

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN BANGLADEŞ'E ZİYARET
Eğitim
YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Türkiye ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti arasında yükseköğretim alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve buna yönelik olarak Bangladeş Halk Cumhuriyeti'nin yükseköğretimden sorumlu en üst kuruluşu olan "Yükseköğretim Onay Komisyonu" ile "Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptının" imzalanması amacıyla Bangladeş Halk Cumhuriyeti'ne bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.
 
Ziyarette YÖK Başkan Saraç'a YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er eşlik etti.
 
Bangladeş ziyaretinde ilk olarak Bangladeş'in Tekstil üniversitesinin bulunduğu BUTEX Kampüsü'ne gidilerek, burada incelemelerde bulunuldu.
 
Ziyarette YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Bangladeş Halk Cumhuriyetinin yükseköğretim alanındaki en üst düzey yetkilisi olan Yükseköğretim Onay Komisyonu Başkanı Prof. Abdul Mannan tarafından, T.C. Yükseköğretim Kurulu ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Yükseköğretim Onay Komisyonu arasında, yükseköğretim alanında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
 
Görüşmelerde ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Yükseköğretim Onay Komisyonu arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliği Anlaşmasının Uygulama Protokolü de imzalandı.
 
İmzalanan bu mutabakat zaptı ve uygulama protokolü ile iki ülke arasında yükseköğretimde alanında işbirliğinin artırılması ve özellikle tekstil ve ziraat alanında Bangladeş uyruklu öğrencilerin burslu olarak Türkiye'de yükseköğrenim görmelerinin sağlanması kararlaştırıldı.
 
YÖK Heyeti son olarak, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Tekstil Bakanı Emaz Uddin Pramanik'i ziyaret etti.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)