adscode
adscode

YÖK de MEB’e benzedi!

YÖK de MEB gibi, aldığı kararları daha mürekkebi kurumadan değiştirmeye başladı.

YÖK de MEB’e benzedi!
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 22-Oct-19 09:50

Geçen hafta, üniversiteye girişte 14 programda özel yetenek sınavını kaldırarak sadece merkezi yerleştirmeyle öğrenci alınmasına karar verdi. Tepkiler üzerine, “Görüş, öneri ve talepleri dikkate almak amacıyla” kararı bir yıl erteledi.

Sonra da “Bu vesile ile Yükseköğretim Kurulu’nun, eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal adalet kavramlarına özel önem verdiğinin altını bir defa daha çizmek isteriz” açıklamasını yaptı. Pişkinliğin bu kadarına da şapka çıkartılır!..

Eleştiriler bir yana, bu dayatmadan vazgeçtiği için YÖK’ü kutlamak isteriz.

Hatadan dönmek bir erdemdir ve onlar hiç gocunmadan bunu yaptılar.

Keşke, söz konusu kararla ilgili görüş, öneri ve talepleri de yönetmelik değişikliği yapmadan alsalardı.

İşte o zaman demokratlıkları çok daha inandırıcı olurdu!..

Yeni karar?

Görünen o ki açıklanan yeni karar da çok uzun ömürlü olmayacak. Çünkü sadece bir yıl erteleme söz konusu. Oysa istenen ve gerekçeleriyle ortaya konan, alınan kararın ertelenmesi değil, yanlışlığı nedeniyle hepten kaldırılmasıydı!

Yani erteleme değil, akademik özerklik olmalıydı. İsteyen fakülte ya da üniversite istediği gibi karar vermeliydi.

YÖK’ün erteleme kararına yönelik haber şöyle:

“Konuya ilişkin öğrencilerin ve öğrenci velilerinin 2020 için hazırlıklarını geçen seneye göre yaptıkları gerekçesiyle söz konusu kararın gözden geçirilmesine yönelik görüş, öneri ve talepleri dikkate alınarak kararın uygulanmasının bir yıl ertelenmek suretiyle 2021 yılından itibaren başlatılması konusu Yükseköğretim Kurulu’nda görüşülerek karara bağlandı.”

14 program hangileri?

YÖK Genel Kurulu’nun söz konusu kararının uygulanacağı 14 program şöyle: “Çizgi film, grafik, grafik resimleme ve baskı, grafik tasarım, moda giyim tasarımı, moda tasarımı, moda ve tekstil tasarımı, rekreasyon, spor bilimleri, spor yöneticiliği, tekstil, tekstil geliştirme ve pazarlama, tekstil tasarımı, tekstil ve moda tasarımı.”

YÖK’ün aldığı yeni karara göre, 2020 YKS’de bu 14 programı tercih edecek öğrenciler, hem merkezi sınava hem de özel yetenek sınavına girecekler.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)