adscode
adscode

YÖK, denklik, yeterlilik ve cevap bekleyen sorular...

YÖK’ün denklik konusunda gösterdiği hassasiyetin haklı gerekçelerini dün sizlerle paylaşmıştık.

YÖK, denklik, yeterlilik ve cevap bekleyen sorular...
Milliyet Diyalog

Kuralları çiğneyenleri, ilgili ülkelerde derslere hiç devam etmeden parayla diploma alan ve tez yazdıranları elbette savunan çıkmaz, çıksa da arkası gelmez...
İşte bu noktada akla gelen soru, YÖK’ün yurt dışından alınan diplomalara gösterdiği hassasiyeti neden yurt içindeki üniversitelere göstermediği?
Yoksa şapka düşüp kel göründüğünde, bunun sorumlusunun bizzat kendisi olduğu için mi, bu konuda özellikle sessiz kalıyor?


Cevap bekleyen sorular

Kendilerine “Yeni YÖK” adını veren yeni YÖK yönetimi, pek çok yeniliğe imza atıyor ama nedense hassasiyet gösterdiği konularda eski defterleri hiç karıştırmıyor ya da yurt dışı eğitim için aldığı kalite kriterlerini yurt içi için hiç dikkate almıyor!
“Yeni YÖK” bakalım şu sorulara çok net cevaplar verebilecek mi?
- Yurt dışından gelen öğrenciler için uygulanan Seviye Tespit ya da Yeterlilik Sınavı neden Türkiye’de öğrenim gören tüm öğrenciler için de uygulanmıyor?
- Daha önce MEB’in ya da farklı kurumların yaptığı benzeri sınavlarda 100 üzerinden 15-20 alanlar olmuş ve aynen görevlerine devam etmişlerdi. Denklik için 40 aranırken, 15-20’lere neden göz yumuldu? Daha da önemlisi, giriş sınavlarında 100 üzerinden 20-25 alanlar nasıl üniversiteli olabiliyor?
- Yurt dışı denkliklerde, özellikle bazı alanlarda devam zorunluluğu istenirken, ülkemizdeki üniversitelerde bu kural neden uygulanmıyor? Üniversitelerin tamamında devam zorunluluğu varken, mezuniyete kadar, sınavlar dışında üniversitenin önünden bile geçmeyenler için ne yapılıyor?
- Tek derste dahi İngilizce eğitim yapılmazken, İngilizce eğitim veriyoruz kandırmacasına neden göz yumuyor?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)