adscode
adscode

YÖK Öğrencilerle Kültür Sanat Etkinliklerinde Buluşacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) protestolarına maruz kaldığı öğrencilerle bu kez kültür sanat söyleşileriyle bir araya gelecek.

YÖK Öğrencilerle Kültür Sanat Etkinliklerinde Buluşacak
Üniversite
YÖK yetkilerinden alınan bilgiye göre, "Yeni YÖK" anlayışıyla kamuoyundaki olumsuz imajını 35. yılında değiştirmek isteyen YÖK, sık sık protestolarla karşı karşıya geldiği öğrencilerle, bu kez "Kültür Sanat Söyleşileri" ile bir araya gelecek.

Bu kapsamda, ilki Bartın Üniversitesi'nde 19 Kasım'da gerçekleştirilecek söyleşilere, YÖK Başkanı Yekta Saraç ile YÖK üyeleri katılacak. Söyleşilerde öğrenciler, YÖK Başkanı Saraç ve YÖK üyeleriyle, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir ortamında buluşacak. 

Etkinliklerde, "İki Ses Bir Dünya: Ümmü Gülsüm ve Feyruz, Ortadoğu’da Müzik ve Toplum" teması ele alınacak. Proje kapsamında her ay farklı bölgelerdeki yeni kurulan üniversiteler arasından belirlenecek bir üniversitede, edebiyat, müzik, tasavvuf, geleneksel Türk süsleme sanatları, felsefe, sinema, spor, tarih ve sosyoloji ve psikoloji alanlarında, söyleşiler düzenlenecek.
Her ay farklı bir bölgede gerçekleştirilecek söyleşilerin, sonrası Ankara'da da bir kapanış programı yapılması planlanıyor.

Üniversite öğrencilerini, toplumun sosyo-kültürel yapısının en dinamik unsuru olarak gören YÖK, "Kültür-Sanat Söyleşileri" ile küresel dünyanın en önemli aktörleri olan gençlerin, yüksek teknoloji, dijital yapı ve sosyal medya gibi kavramların yanı sıra dünyanın ve ülkenin insan ruhunu besleyen geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran zengin kültür ve sanat dünyasıyla tanışmasına destek olmayı amaçlıyor. 
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)