adscode
adscode

YÖK Program Atlası sadece YGS adaylarına fayda sağlamayacak

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen “YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri” etkinliğinde konuşan Saraç, programın üçüncüsünü Nevşehir'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

YÖK Program Atlası sadece YGS adaylarına fayda sağlamayacak
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Kurduğumuz Yükseköğretim Kalite Kurulundan beklentilerimiz çok yüksektir. Kalite kavramı, çalışmalarımızın en önemli sayfasını oluşturmaktadır ve asla ödün vermeyeceğimiz bir alandır" dedi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen “YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri” etkinliğinde konuşan Saraç, programın üçüncüsünü Nevşehir'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerle buluşmayı amaçladıklarını belirten Saraç, söyleşilerin ilkinin Bartın Üniversitesinde, ikincisinin ise İstanbul Medeniyet Üniversitesinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Saraç, çeşitli üniversitelerde planladıkları programlarda edebiyat, tarih, görsel sanatlar gibi konularda seçkin isimlerin katılacağı söyleşiler düzenleneceğini belirterek, "YÖK’ün temel varlık sebebi olan üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle, global dünyanın güçlü unsurları olan yüksek teknoloji, inovasyon, sibernetik, dijital dünya gibi kavramlar dışında, kültür hayatınızı zenginleştirecek konularla sizlerle birlikte olmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

YÖK'ün çalışmaları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Saraç, 193 yükseköğretim kurumunda 6 milyon 800 bin öğrenci ve 150 bine yakın öğretim elemanı ile ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Üniversitelerin bölgesel kalkınmaya ve refaha katkıları olmasını istediklerini vurgulayan Saraç, şöyle devam etti:

"Kurduğumuz Yükseköğretim Kalite Kurulundan beklentilerimiz çok yüksektir. Kalite kavramı, çalışmalarımızın en önemli sayfasını oluşturmaktadır ve asla ödün vermeyeceğimiz bir alandır. Çok yakın zamanda YÖK’ten idari ve mali açıdan bağımsız bir yapıya kanuni dayanağı oluşturularak kavuşması beklentimiz. Geçtiğimiz hafta YÖKAkademik’i hizmete açtık. Bilimsel verilere kolay ve güvenilir bir tarzda kamu, üniversite hatta toplumun her kesiminin ulaşabilmesini sağlamaktadır. Kullanıcılar internete bağlı bilgisayarlarından ya da cep telefonlarından sisteme ulaşabilmektedir.."

Üniversite adayları için hazırlanan Yükseköğretim Program Atlası Projesinin hayata geçirildiğini ifade eden Saraç, "Yapılan bu programla öğrencilerimiz tercihlerini artık daha sağlıklı bir şekilde yapacaklar. YÖK Program Atlası’nın fayda sağlayacağı kitle sadece yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrenciler, öğrenci aileleri değil; ortaöğretim seviyesindeki eğitimciler, eğitim yöneticileri, yükseköğretim seviyesinde akademisyen, araştırmacı ve yöneticiler ve hatta bu konuda bilimsel çalışma yapmak isteyen kişiler ve devlet kurumlarıdır" ifadelerini kullandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)