adscode
adscode

"YÖKAKADEMİK" sistemi artık hizmete açık!

"YÖKAKADEMİK" sistemi basına açık olarak gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile hizmete açıldı.

"YÖKAKADEMİK" sistemi artık hizmete açık!
Eğitim
Türk Yükseköğretiminde görev yapan akademisyenlere ait kişisel akademik bilgilerin ve bilimsel/akademik faaliyet çıktılarının tek bir noktadan elektronik ortamda erişilebilme imkânının sunulacağı "YÖKAKADEMİK" sistemi basına açık olarak gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile hizmete açıldı.
 
Yükseköğretim Kurulunda yapılan toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Üyeleri, YÖK Başkan Danışmanları, YÖK Genel Sekreteri ile Özel Kalem Müdürü ve YÖK Bilgi İşlem Dairesi Başkanı katıldı.
 
Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren YÖK Başkanı Saraç, son yıllarda yükseköğretimdeki sayısal artışın ülkemiz adına olumlu bir gelişme olduğuna değinerek 193 yükseköğretim kurumunda çalışan öğretim elemanı sayısısının 150.000'e ulaştığını belirtti.
 
Yükseköğretimdeki kalite çıtasını yükseltmek amacıyla gerçekleştirilecek olan önemli bir faaliyeti kamuoyu ile paylaşmak üzere toplantıda buluştuklarını belirten Başkan Saraç, şu şekilde devam etti:
 
"Devlet ve vakıf, bütün yükseköğretim kurumlarımızda görev yapan bilim insanlarının bilimsel faaliyetlerine, kitaplarına, makalelerine, bildirilerine, patentlerine, ilgi alanlarına, kalem oynattıkları sahalara, uzman oldukları alanlara, verdikleri derslere, yönettikleri yüksek lisans ve doktora tezlerine ve konularına, dolaylı olarak üniversitelerin performanslarını gösteren bilgilere, yükseköğretim alanında üzerinde durulan konulara tabiî ki aynı zamanda da ihmal edilen ve yoğunlaşılması gereken alanlara ve zayıf olduğumuz yanlara, kısacası burada sıralayamayacağımız daha pek çok bilimsel verilere kolay ve güvenilir bir tarzda ulaşılabilme ihtiyacı başta akademi camiası olmak üzere tüm devlet kurumları, özel sektör ve araştırmacılarca hissedilmekteydi. İşte bu ihtiyacı karşılamak üzere bütün topluma, her türlü araştırma ve araştırmacıya açık bir şekilde hizmet sunan bir arama moturunu kurguladık, YÖKAKADEMİK adını verdik ve bugün kullanıma açıyoruz."
 
Akademisyenlerin bizzat kendilerinin sisteme girdiği bilgileri temel alması nedeniyle sistemin sunduğu verilerin güvenlik düzeyinin yüksek olduğunun altını çizen YÖK Başkanı, YÖKAKADEMİK'in akademik boyutu yanı sıra başta bakanlıklar olmak üzere kamu kurumları ve kuruluşlarının, hatta sanayi kuruluşları ve bütünüyle özel sektörün, YÖKAKADEMİK üzerinden üniversiteler ile işbirliği yapmasının daha kolay olacağını sözlerine ekledi.
 
YÖKAKADEMİK'in Türkiyeye kazandırılmasının bilim hayatımızın gelişmesine yardımcı olacağını, çeşitli amaçlarla kişisel ve kurumsal bilgi edinme süreçlerini hızlandıracağı gibi sistemin kazançlarına değinen Saraç, İngilizce arama seçeneği ile yurtdışı akademik çevrelerin de arama yapmasının mümkün olması sebebiyle bu sistem ile üniversitelerimizin ve öğretim üyelerimizin dünya bilim hayatında tanınırlığına da yardımcı olacağını vurguladı.
 
YÖK Başkanı Saraç, şeffaf, ulaşılabilir, hesap verebilir yeni ve yenilikçi YÖK anlayışı ile gerçekleştirdikleri faaliyetler kapsamında Türkiye'deki bilim hayatı ile ilgili bütün bilimsel verileri, tüm bilimsel çıktıları toplumun bütününün kullanımına açarak umulan faydanın en üst düzeyde gerçekleşmesini arzuladıklarını belirterek konuşmasını tamamladı.
  
YÖK Başkanı Saraç'ın konuşmasının ardından YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanı Hasan Lale ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personelleri sistemin faydaları ve kullanımı hakkında katılımcılara detaylı bilgi sundular.
 
YÖK Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personeli tarafından, toplantıyı takip eden basın mensuplarına sistemin tanıtılması amacıyla bazı konu başlıklarının YÖKAKADEMİK sistemi üzerinden aratılması ve çıkan sonuçların gösterilmesiyle hizmetin açılışı fiilen başlamış oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)