adscode
adscode

YÖKDİL'in başvuru süresi 10 Şubat'ta kadar uzatıldı

26 Ocak 2017 tarihinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından ilk kez kamuoyu ile paylaşılan, yükseköğretim tarihinde ilk "alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınav olan YÖKDİL'in…

YÖKDİL'in başvuru süresi 10 Şubat'ta kadar uzatıldı
Sınavlar
Adaylar, 10 Şubat 2017, Cuma günü saat 18.00’e kadar http://yokdil.yok.gov.tr adresinden sınav başvurularını yapabilecek.

YÖKDİL Sınavına giriş belgeleri 27 Şubat'ta yayımlanacak.

YÖKDİL Sınavı, ilk kez 5 Mart 2017'de, tek oturumda, 30 ilde gerçekleştirilecek.

Başvuru ücretinin 75 lira olarak belirlendiği sınav için adaylar başvuru esnasında kredi/banka kartı ile ödeme yapabilecek.

YÖKDİL Sınavı, mevcut Yabancı Dil Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşımaktadır. YDS yapılmaya devam edecek, adaylar her iki sınava da girebilecek ve her iki sınavın da eşit geçerliliği olacak.

İlgili mevzuat düzenlemelerinde ve YDS'de uygulandığı gibi sınavdan adayların, doktora başvuru süreci için en az 55, doçentlik başvuru süreci için ise en az 65 puan alması gerekmektedir.

YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanacak, sınav organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecek.

Sınava başta yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabilecek.

Bu dönem için sadece İngilizce alanında yapılacak olan YÖKDİL Sınavı, gelecek dönemlerde Almanca, Fransızca, Arapça olarak da genişletilerek, yılda iki kez gerçekleştirilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)