adscode
adscode

YÖK'ten Denklik Bekleyen Doktorların Çilesi

YÖK'ten DENKLİK BEKLEYEN DOKTORLARIN ÇİLESİ

YÖK'ten Denklik Bekleyen Doktorların Çilesi
Türkiye'den Haberler


 

''Bizler Yurtdışı Tıp Fakültesi Tıp eğitimi almış Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Doktorlarıyız. Tıp Eğitimini başarıyla tamamlamak üzere aldığımız Diplomalar 49 farklı ülkede tanınmaktadır. Ama Türkiye de bu Diplomalarımız tanınmamakla beraber, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın başarıyla verilmesi üzerine tanınmaktadır. Şuana kadar biz T.C. vatandaşı olan Yurtdışı Mezunları için kolaylık sağlayacak şekilde bir düzenleme yapılmamıştır. Amaç Pratisyen Hekim olduğumuzun tespiti ise TUS sınavına alınmamız adil olmayacaktır. Çünkü takdir edersiniz ki TUS sınavı Dünyanın en zor sınavlarından olup, Türkiye’de 45 puanı geçen doktorlar Uzmanlık Eğitimi almaktadır. Ama bizler en az bu sınavdan 50 puan alıp Pratisyen Hekimliğe kabul ediliyoruz. Dolayısıyla bu sınavı 45 puan ile geçen doktorlar Uzmanlık Eğitimi alabiliyorsa, bizden 50 puan almamız ve Pratisyen Doktor olmamızın beklenmesi açıkça hukuka ve adalete aykırılık teşkil edecektir.Örneğin: YÖK Azerbaycan Tıp Üniversitesini tanımakta olup, Türkiye’de LYS sınavından belli bir başarı sırası alan öğrenci bu üniversiteyi tercih etmektedir. Yani TUS sınavına tabi tutulmamızdaki amaç Azerbaycan Tıp Üniversitesinin Eğitiminin yeterli bulunmaması hususu ise, YÖK neden öğrenci göndersin ki? Ayrıca Azerbaycan Tıp Üniversitesinden birçok öğrenci arkadaşımız Türkiye’deki Üniversitelere geçiş yapmış olup, TIP Eğitimini almışlardır. Hatta Azerbaycan vatandaşı olup Türkiye’deki Üniversitelere geçiş yapıp ve üstelik uzmanlık Eğitimini tamamlayıp görev yapan arkadaşlarımız mevcuttur.

Ayrıca halihazırda gündemdeki doktor açığı malumunuzdur. Ayrıca Sağlık bakanlığımızın verdiği demeçlerde 200 bin hekim açığımız bulunmakla beraber, acil olarak da 30 bin Hekime ihtiyaç duyulduğu beyan edilmiştir. Yunanistan’dan 5 bin hekim alınıp, bunlara ayrıca tercüman tahsis edileceği ifade edilmiştir. Bununla beraber, Suriye vatandaşı olup Ş.Urfa , Mersin , Gaziantep’te hastane açan yabancı doktorlardan hiçbir belge ve sınav talep edilmeden çalışmalarına ve hastane açmalarına izin verilmiştir.

Bütün bunları göz önünde bulundurarak Ek’lerde de sunmuş olduğumuz taleplerimizi ve Yürürlükten kaldırılan  16 Eylül 2008 – 26999 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Madde 1 -11/5/2007 tarihli 26519 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yurdışı Yüksekögretim Diplomaları Denklik Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin üçüncü fıkrasının (ç) bendinin yürürlüğe alınarak, tekrardan Denklik verilmesini talep ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, ve Bakanlarımız; bizler yurt dışında Ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, eğitimimizi tamamlıyoruz. Ne yazık ki kendi ülkemizde mesleğimizi icra edememenin ızdırabını yaşıyoruz. Çok büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Hepimiz ailece maddi, manevi ve psikolojik olarak çok mağdur durumdayız.

               Gereğinin tarafınızdan yapılmasını Saygılarımızla arz ederiz.

TALEPLERİMİZ

1) T.C. vatandaşı yurt dışı mezunu doktorlara Direk Denklik verilmesini

2) Veya tamamlama eğitimine tabi tutulmamıza (eczacılık fakültesi mezunlarına uygulanan prosedür) ve denklik belgesi düzenlemesini..

 

https://www.change.org/p/t-c-sağlık-bakanlığı-yükseköğretim-kurulu-başkanlığı-yök-ve-sağlik bakanliği-tip-fakültesi-mezunlari-için-denklik-konusunda-yeni-bir-düzenleme-yapmalarini-istiyoruz''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)