adscode
adscode

YÖK'ten Kıbrıs'ta okuyan Türk öğrencilere müjde!

YÖK Başkanı Saraç’ın talimatıyla harekete geçen YÖK, Kıbrıs'ta eğitim alan T.C vatandaşı öğrencilere ve bu ülkede görev yapan akademisyenlere büyük kolaylık sağlayacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.…

YÖK'ten Kıbrıs'ta okuyan Türk öğrencilere müjde!
Eğitim
YÖK'TEN KIBRIS'TA OKUYAN TÜRK ÖĞRENCİLERE MÜJDE
YÖK Başkanı Saraç’ın talimatıyla harekete geçen YÖK, Kıbrıs'ta eğitim alan T.C vatandaşı öğrencilere ve bu ülkede görev yapan akademisyenlere büyük kolaylık sağlayacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre KKTC'deki tüm öğrenci ve akademisyenlerin bilgileri YÖK bünyesinde yer alan Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) kaydedilecek. Böylece bu ülkede eğitimlerine devam eden yaklaşık 85 bin öğrenciden T.C vatandaşı olan 50 bine yakın öğrenci Türkiye'deki öğrencilerin faydalandığı indirim ve kolaylıklardan istifade edebilecek. Öğrencilerin Diploma Denklik ve öğrenci belgesi (YÖK), yurt ve kredi (KYK), sosyal güvenlik (SGK) ve askerlikle (TSK) ilgili işlemleri çok daha kolay ve kısa sürede tamamlanabilecek.

BİLGİLER YÖKSİS'E İŞLENECEK
Türkiye’deki üniversitelerde olduğu gibi Kıbrıs üniversitelerinin birim bilgileri, mezun ve okuyan öğrenci ile akademisyenlerine ait bilgileri de Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) işlenecek. Bu kapsamda Kıbrıs üniversitelerinin öğrenci işleri, personel ve bilgi işlem dairesi başkanlarıyla YÖK’te iki günlük bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kıbrıs’ta ki tüm öğrenci ve akademisyen bilgilerinin YÖKSİS'e girilmesi kararı alındı. Bu kapsamda Kıbrıs’taki üniversiteler ivedilikle bu bilgileri YÖKSİS’e girecek.

BİLETTE İNDİRİM İŞLEMLERDE KOLAYLIK
Çalışmayla birlikte Kıbrıs’ta okuyan Türk öğrenciler YÖK'ün e-devlet kapısı üzerinden hizmete sunduğu uygulamaları kullanarak öğrenci belgesi ve mezun belgelerini alabilecek. Ayrıca öğrenciler, veri değişim protokolleri kapsamında bilgi paylaşılan kurumların hizmetlerinden daha rahat faydalanabilecek. Belediyelerden çok daha rahat paso alabilecek olan öğrenciler Türk Hava Yolları'nın öğrencilere verdiği indirimlerden de yararlanabilecek. Kredi Yurtlar Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Askerlik Dairelerindeki işlemleri çok daha kısa sürelerde tamamlanabilecek.

AKADEMİSYENLER DE SİSTEME DÂHİL EDİLECEK
YÖK'ün gerçekleştirdiği çalışmayla, akademisyenler de sisteme dâhil edilecek. Böylelikle Türkiye’de görev yapan akademisyenlere sağlanan imkânlardan istifade edebilecekler. Örneğin Kıbrıs’ta görev yapan akademisyenler de, mart ayında uygulamaya açılan YÖK Akademik arama motoru üzerinden aranıp bulunabilecek. Bu akademisyenlere ait yayınlar, proje, patent, tez gibi pek çok bilgiye herkesin erişmesi sağlanacak. Bunun için akademisyenlerin YÖKSİS üzerindeki özgeçmiş modülünden kendilerine ait özgeçmiş bilgilerini girmeleri yeterli olacak.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)