adscode
adscode

YÖK'ten STS'ye itiraz duyurusu

YÖK 2016 Seviye Tespit Sınavı itiraz işlemleri hakkında duyuru yaptı.

YÖK'ten STS'ye itiraz duyurusu
Sınavlar
YÖK'ün açıklaması:

Sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlar , sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içinde, Sınav sonucunun yeniden incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların Kurulumuz tarafından resmi olarak Genel Ağ üzerinden açıklanmasından itibaren 5 iş günü içinde Anadolu Üniversitesi https://sinav.anadolu.edu.tr/ adresinden sistem üzerinden itiraz edebileceklerdir.
 
Sınav sorularına erişmek isteyen adaylara Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerine göre özel erişim usulünün ve Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümlerine göre ücretlendirmenin geçerli olması koşuluyla sınav sonuç itirazlarının sonuçlandırılmasından sonra http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ adresinden sistem üzerinden sınav sorularına erişimini isteyebilecektir.
 
(Maliye Bakanlığı Bilgi ve Belgeye Erişim Ücreti Genel Tebliği Bilgi ve Belgeye Erişim Ücret Tarifesi hükümleri uyarınca araştırma, inceleme ve diğer maliyet unsunlar ile sair giderler KDV dâhil 50 (elli) TL olarak belirlenmiştir.
 
Anadolu Üniversitesince belirlenecek belirli gün ve saatte adayın sınav sırasında kullandığı soru kitapçığının aslı, adayın cevap formunun görüntüsü ve cevap anahtarının sınav süresinin 1/3'ü oranında süre verilerek (50 dk.) sorulara erişimin sağlanacaktır.
 
Özel erişimin münferid ya da belirlenecek sayıdaki ilgiliye aynı salonda gözetmen eşliğinde yapılacaktır.
 
Sınav Sorularına erişim tarihi Anadolu Üniversitesince belirlenecek olup ilgili süre içerisinde sınav sorularına erişimi talep etmeyen adaylar daha sonraki süreçte bu haktan yararlanamayacaklardır.
 
Adayın, özel erişim sırasında soru numarası ve cevap seçeneği haricinde not alamayacağı (Örnek: 6, 7c), fotoğraf ve video çekemeyeceği ve hazırlanacak tutanağı imzalayacağı; itirazların ise yargı mercilerine yapılabileceği kamuoyuna duyurulur.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)