adscode
adscode

YÖK’ten üniversitelere çağrı

YÖK'ten depremzede öğrencilerin mezuniyet törenleriyle ilgili çağrı

YÖK’ten üniversitelere çağrı
Üniversite
Güncelleme : 29-May-23 14:34

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar rektörlere, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yükseköğretimine özel öğrenci olarak devam eden son sınıftaki depremzedelerin mezuniyet törenlerine katılımı için gerekli imkânların sağlanması çağrısında bulundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, depremlerin ardından eğitimine diğer illerdeki üniversitelerde özel öğrenci olarak devam eden son sınıftaki depremzedelerin mezuniyet sevincini yaşamalarının önemine işaret ederek, rektörlerden bu konuda öğrencilere destek olmalarını istedi.
Özvar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda depremzede öğrencilerin sevinçlerine ortak olmak için mezuniyet törenlerine katılmayı planladığını belirtti. Özvar, paylaşımında “Sevgili depremzede öğrencilerimiz, özel öğrenci olarak bulunduğunuz üniversitenin mezuniyet törenine katılımınız için rektörlüklerimiz sizlere gerekli imkânları sağlayacak. Ben de mezuniyet sevincinizde yanınızda olmaktan memnuniyet duyacağım.” ifadelerini kullandı.

Depremlerin ardından Yükseköğretim Kurulu eğitimin aksamaması amacıyla bazı kararlar almıştı. Bu kapsamında depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden eğitimlerine “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” uyarınca devam eden programlardaki öğrenciler ile öğretmenlik uygulamasını alacak öğrencilerin talep etmeleri halinde, birinci derece yakınlarının ikametgahının veya geçici ikametgahının bulunduğu illerdeki üniversitenin eş değer diploma programlarına özel öğrenci olarak devam edebilmeleri hakkı tanınmıştı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)