adscode

YÖK’ten üniversitelere cuma namazı uyarısı

YÖK, üniversitelere gönderdiği yazıyla cuma namazı saatlerinin ders, sınav ve uygulamalarla çakışması halinde gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

YÖK’ten üniversitelere cuma namazı uyarısı
Üniversite
Güncelleme : 17-Jan-26 12:13

Tüm üniversite rektörlüklerine gönderilen resmi yazıda; derslerin, sınav takvimlerinin ve mesai saatlerinin cuma namazı vakitlerine denk gelmesi durumunda, katılımcıların mağdur edilmemesi adına gerekli düzenlemelerin yapılması talimatı verildi. Kurul, hem akademik ve idari personelin hem de öğrencilerin ibadetlerini huzur içinde yerine getirebilmesi için eğitim ve çalışma programlarında esnekliğe gidilmesini şart koştu.

YÖK açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'Yükseköğretim kurumlarında cuma namazı vakitleri ile çakışabilecek nitelikteki mesai, ders, sınav ve uygulamalara ilişkin düzenlemelerin, din ve vicdan hürriyetinin fiili kullanımını ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürekliliğini birlikte gözeten bir yaklaşımla yeniden değerlendirilmesi; söz konusu faaliyetlerin, cuma namazı saatlerinde yerine getirilecek ibadetleri aksatmayacak şekilde planlanması ve gerekli idari tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederim.'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerdeki akademik ve idari işleyişin cuma namazı saatleriyle uyumlu hale getirilmesi için harekete geçti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)