adscode
adscode

YÖK’ün Yurtdışı Bursları!..

YÖK, yurtdışında araştırma yapacak gençlere bir dizi burs verecekmiş! Peki hangi alanlara, hangi ülkelere, hangi üniversitelere, en önemlisi de hangi amaçlar için?..

YÖK’ün Yurtdışı Bursları!..
Günün Yazısı
İnsan gücü planlaması konusunda sınıfta kaldığımız kesin.
Bunun mimarlarından birisi de YÖK.
Öyle başkanlar geldi ki, ihtiyaç var mı yok mu demeden, tüm kontenjanları yüzde 20 artırdı. Sonrakiler de azaltmak için uğraştı.
 
Burs verirken de en azından bilim ve araştırma konusunda bir insan gücü planlamamızın olması gerekir. Yoksa heba olan sadece para değil, üstün özelliklere sahip gençlerimiz de yok olup giderler…
 
Önceki yıllarda burs verip yurtdışına gönderdiğimiz gençler hep sorun yaşadılar.
Dünyanın en iyi üniversitelerinde doktora yapan gençlerimizi, dönüşlerinde hiçbir altyapısı olmayan üniversitelere yönlendirdik.
Öğretim Üyesi Yetiştirme ÖYP çerçevesinde kadro verdiğimiz, asistanlara, tam da doktoraları bitmek üzereyken, başınızın çaresine bakın dedik.
 
Doktora yapan öğrenci sayımızda patlama oldu ama bu artış suni bir artış!
Ve en az yarısının, ilimle, bilimle, araştırmaya alakası yok!
Daha mezun bile vermeyen derme çatma üniversitelere doktora izni veren YÖK ile o üniversitelerden doktora alan araştırmacılar (!) bugüne kadar bilim adına ne yaptılar çok merak ediyoruz?..
İşte YÖK’ün bu konudaki son açıklaması:
 
"Her yıl 400 tez aşamasındaki araştırma görevlisine, aylık 2 bin 500-3 bin 500 lira arasında değişen oranlarda burs ile yurt dışında eğitim almalarına imkan sağlanacak. YÖK-YUDAB Programı'nda burs miktarı araştırma görevlilerinin gittikleri ülkeye göre belirlenecek. Avrupa, Asya Pasifik, Kuzey Amerika, Latin Amerika ülkelerindeki üniversitelerden kabul alacak adaylara aylık 3 bin 500 lira, Orta Asya, Sahraaltı Afrika ülkelerindeki üniversitelerden kabul alacak adaylar 3 bin lira, Güney Asya, Güney Kafkasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden kabul alacak adaylar ise 2 bin 500 lira burs alacak…”
 
Yukarıdaki açıklamaya göre, görünen o ki, yine hayaller de, paralar da havaya gidecek!..
Umarız, yanılan biz oluruz…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)