adscode
adscode

"Yönetici atamalarındaki mülakat kaldırılmalı"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yönetici atamalarındaki mülakat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Yönetici atamalarındaki mülakat kaldırılmalı"
Sendikalar
Güncelleme : 09-Apr-20 17:58

Öğretici yönetici atamalarında mülakatın tamamen kaldırılması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

MEB uzun yıllar yönetici atamalarında ehliyet ve liyakati dikkate almamış, mülakat ile yönetici görevlendirmeleri yapmıştır. Adil ve şeffaf yapılmayan yönetici görevlendirmeleri eğitim camiası içerisinde huzursuzluk oluşturmuş ve yıllar içinde bir çok soruna yol açmıştır. İlk defa geçen yıl ÖSYM tarafından Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı yapılmış ancak mülakat yine devam etmiştir. Her ne kadar sınav sonuçları ile aynı mülakat puanları verilse de bunun devamlılığını sağlayabilmek için mülakatı yönetmelikten çıkarmak gerekmektedir.

2020 Mart ayında yapılan EKYS sonuçları yarın açıklanacaktır. Ehliyet ve liyakati ile görev almak isteyen on binlerce meslektaşımız bu sınava girmiştir. Okul ortamının huzurlu, kaliteli ve başarılı olmasını istiyorsak bunun yolu ehliyet ve liyakatli yöneticilerden geçmektedir. Bu nedenle MEB yönetici atamalarından mülakatı tamamen kaldırmalı, atamalar sadece yazılı sınav sonucuna göre yapılmalıdır.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)