adscode
adscode

Yrd. Doç. Dr. Sohbet, Güç Birliği Yapmak Zorundayız

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından 12 – 18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Hemşirelik Haftası” etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kültür Merkezinde “Hemşire-i Cümbüş”…

Yrd. Doç. Dr. Sohbet, Güç Birliği Yapmak Zorundayız
Üniversite
GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kıvanç Güngör’ün de katıldığı programın açılışında konuşan GAÜN Hemşirelik Bölümü Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Rabia Sohbet, öğrencilere güç birliği oluşturmalarını, dernekleşmek, derneği büyüterek odalar haline dönüşmek ve bu sayede hemşireliğin sesini daha çok duyurmalarını belirterek, bunun için öncelikle ‘Öğrenci Hemşireler Derneğine’ üye olmaları gerektiğini söyledi.
Gaziantep genelinde hastanelerde 2 bin 500 e yakın hemşire çalıştığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sohbet, 2 bin 500 kişiden Türk Hemşireler Derneği Gaziantep Şubesine üye olan kişi sayısının 169, aktif olan kişi sayısının 49 dolayında olduğunu vurguladı.

Öğrenci Hemşireler Derneğine öğrencilerin üye olması için çağrıda bulunan Yrd. Doç. Dr. Sohbet, üye olduklarında diğer üniversitelerle bağlantı kurarak güzel işler başaracaklarını belirterek, mezun olduktan sonra öğrencilerin ‘Türk Hemşireler Derneği Üyesi’ olmalarını istedi.

Yrd. Doç. Dr. Sohbet, “Öğrenci derneğiyle başlayacak çalışmalarınızın, gelecek yıllarda Türk Hemşireler Derneği çatısı altında aktif çalışmalarla yaparsanız göreceksiniz hemşireliğe ait çok sayıda sorunumuz var. Bu sorunları çözmek başkasından beklentimiz olmamalı. Kendimiz çözmeliyiz ve güç birliği yapmak zorundayız. Birlikte hareket etmeye, birlikte olmaya özen gösterin. Dernekleşme, meslek adına birlikte hareket edersek birçok sorunu çözeriz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının sonrasında, GAÜN Hemşirelik Bölümü Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Rabia Sohbet ve Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sezen Kısa tarafından Hemşirelik ve Ebelik Bölümü öğrencilerinin yüksek şeref ve şeref belgeleri takdim edildi.


Dans, halk oyunları, tiyatro ve stand - up gösterileri sunan öğrenciler, türkü ve şiirlerle dolu bir kutlama programı gerçekleştirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)