adscode
adscode

YTÜ, PTE-Academic Sınav Merkezi Oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uluslararası Geçerliği Olan PTE-Academic Sınav Merkezi Oldu.

YTÜ, PTE-Academic Sınav Merkezi Oldu
Üniversite
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (SEM) bir ilke imza atarak, uluslararası geçerliliği olan PTE-Academic Sınav Merkezi oldu. YTÜ Yıldız Kampüsü’nde düzenlenen sınav merkezi açılışına YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, YTÜ rektör yardımcıları ve Yıldız SEM yetkililerinin yanı sıra, diğer üniversitelerden akademisyenler katıldı. Rektör Yüksek, aralarında diğer üniversite temsilcileri ve eğitimcilerin de bulunduğu misafirlere, PTE-Academic Sınav Merkezi hakkında bilgi verdi.
PTE-Academic Sınavı nedir?
PTE-A sınavı, Pearson tarafından düzenlenen bilgisayar tabanlı yeni bir uluslararası akademik İngilizce sınavıdır. Sınav, anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçmektedir.
PTE Academic, üniversiteler, yüksek eğitim kurumları, devlet birimleri ve akademik İngilizce gerektiren kurumlar için katılımcıların dil becerilerinin gerçek ölçümlerini sağlamaktadır.
ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen PTE Academic, aynı zamanda Mezuniyet Yönetim Kabul Konseyi (Graduate Management Admission Council)(GMAC) tarafından da desteklenmektedir.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)