adscode
adscode

Yurt Fiyatları Dudak Uçuklatıyor

Üniversite adaylarını tercih işlemlerinden sonra yurt arayışı bekliyor.

Yurt Fiyatları Dudak Uçuklatıyor
Sınavlar
Devlet yurduna yerleşemeye öğrenciler özel yurtlarda kalmaya hazırlanıyor. Özel yurt fiyatları ise deyim yerindeyse dudak uçuklatıyor. 

Üniversite tercihlerini yapmaya hazırlanan öğrencileri tercih işlemlerinden sonra barınma sorunu bekliyor. Belli bir kapasiteye sahip olan devlet yurtlarına yerleşemeye ya da devlet yurtlarında kalmayı tercih etmeyen öğrenciler özel yurtları tercih ediyor. Ancak özel yurt fiyatları da deyim yerindeyse dudak uçuklatıyor. 
 
Özel yurtları tercih eden öğrenciler ayda 300 lira ile 4 bin lira arasında değişen yurt ücreti ödemek zorunda. Yurt fiyatları yurdun özelliklerine ve bulunduğu konuma göre artış gösteriyor. 
 
Anadolu illerinde yurt fiyatları 300 lira ile 800 lira arasındayken, büyük kentlerde özellikle İstanbul', Ankara, İzmir gibi illerde yurt fiyatları çok yüksek. 
 
Ankara ve İzmir'de yurt fiyatları 2 bin liraya kadar yükselirken İstanbul'da yurt fiyatları 4 bin liraya kadar çıkıyor. Bu yurtlarda öğrencilere beş yıldızlı otel konforu sunuluyor. Yüzme havuzu, fitness salonu gibi özelliklere sahip olan bu yurtlarda hamam ve sauna gibi hizmetler de veriliyor. 
 
Türkiye genelinde özel yurt fiyatları şu şekilde: 



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)