adscode
adscode

Yurt Seçiminde Önce Güvenlik Sonra Yemek ve Hijyen Etkili

Üniversite tercih döneminin gelmesiyle birlikte öğrenciler ve ailelerini yurt telaşı sardı. Özellikle de çocukları belki de ilk kez kendi şehrinin dışında yaşayacak ebeveynler, çocuklarını emanet edecekleri…

Yurt Seçiminde Önce Güvenlik Sonra Yemek ve Hijyen Etkili
Yurtlar
Türkiye'de Konforist Edu Suites projesini hayata geçiren Ediz Giray, yurt tercihinin eğitimdeki başarıyı etkileyeceğini söylüyor ve aileleri uyarıyor; "Önceliğiniz fiyat değil, hizmet olsun. Çocuğunuzun kalacağı yurdu seçerken ne derece güvenli olduğu, yemek ve yaşam alanının hiyeni gibi kriterlere özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kriterler çocukların yaşam kalitesinde çok etkili. Kendi evindeki konfora yakın bir yaşam alanı bulan çocukların akademik başarıları da pozitif olarak etkileniyor.''
 
Bu yıl sınava giren 1 milyon 987 bin 484 üniversite adayı, sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercihlere başladı. Türkiye genelindeki farklı üniversiteleri tercih edecek olan çok sayıda öğrenci için ise barınma problemleri yavaş yavaş kendini gösteriyor. Birçok öğrenci ilk kez evinden uzak ve bilmediği bir ilde yaşamaya başlayacak. İşte bu noktada da huzurla barınabileceği ve hem güvenli hem keyifli zaman geçirebileceği bir yurt arayışı devreye giriyor.
 
Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, öğrenci ve aileleri yurt seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarıyor. Tercihlerde önceliğin fiyat değil hizmet olması gerektiğini vurgulayan Giray, "Yurt seçiminde de en az okul seöimi kadar titiz davranılmalı. Çünkü yurt tercihi öğrencinin akademik başarısı üzerinde büyük rol oynuyor. Eğer öğrenci, kaldığı yurtta huzur bulamıyorsa, kendini güvende hissetmiyorsa, mutlu değilse bu durum olumsuz etkiliyor. Evinden, ailesinden uzak olan ve manevi olarak yeni bir hayata başlamanın zorluğunu çeken öğrencilerin beklentileri yüksek oluyor. Bu beklentiyi karşılamak nitelikli yurt işletmeciliği açısından en önemli başarı kriteri. Hatta daha ileri gidip, son derece konforlu bir yaşam alanı sunmak, hem mekansal olarak en iyiyi sunmak hem de manevi olarak her anında gençlere destek olmak, yanlarında bulunmak ve sorunlarını çözmeye çalışmak gerekiyor. Biz Konforist Edu Suites yurtlarını bu amaçla tasarladık. Gençlerin ihtiyaçları konusunda uzmanlara danıştık, insan gelişimi konusunda eğitimler aldık. Türkiye'de bu şekilde hizmet veren nitelikli yurt sayısı henüz istenilen sayıya ulaşmış değil. Yapılacak çok iş var" diyor.
 
Güvenlik Çok Önemli
Giray, güvenliğin tercihlerde başrol oynaması gerektiğini belirtiyor ve yurtlarda olması gerekenleri şöyle özetliyor, "Yurt binasının öğrencilerin kullanımı açısından uygun olup olmadığına bakılmalı, deprem yönetmeliğine uygunluk belgesine, yangın gibi olası durumlara karşı çözümleri ve yangın merdiveninin olup olmadığına dikkat edilmeli. Yurt binasının çevresinin ve yol güvenliğinin olmasına, yurdun güvenlik konusunda bir yönetmeliğinin ve yaptırımının olup olmadığına da bakılmalı."
 
Yemek ve Hijyene Dikkat
Yemek ve temizlik hizmetlerine özen gösterilmesinin de hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Giray, yemeklerin nerede yapıldığına, yemekhanesinin olup olmadığına, odaların kaç günde bir temizlendiğine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Giray, "Öğrencilerin ortak paylaşım alanları olan özel etüt odaları, kantin ya da dinlenme odaları gibi sosyal mekanlar öğrenciler düşünülerek ve onların ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenmeli. Yurdun, civar üniversitelere ya da merkezi noktalara servis hizmeti verip vermediğine bakılmalı. Öğrenciler konaklayacağı odayı mutlaka önceden görmeli. Bu karar yurt görevlilerine bırakılmamalı. Odaların aydınlık olması ve öğrenciyi çalışmaya motive etmesi çok önemli" diyerek öğrencilerin kalacakları yurdu tüm yönleriyle araştırması gerektiğini vurguluyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)