adscode
adscode

Yüz yüze sınavlar başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ortaöğretim kurumlarında yüz yüze sınavlar bugün başladı.

Yüz yüze sınavlar başladı
Eğitim

Kapsamı 1 Kasım 2020’ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak yüz yüze sınavların, 2 haftayı geçmeyecek şekilde yapılması planlanıyor. İlk dönem derslerini kapsayan sınavlar sonucunda alınan notlar, birinci dönem için geçerli olacak.

Lise öğrencileri haftalardır online gördükleri derslerin sınavlarının yüz yüze yapılmasına tepki gösteriyor, sosyal medyadan düzenledikleri kampanyalarla, virüs kapma endişesi taşıdıklarını dile getirerek sınavların ertelenmesini istiyorlardı.

Ancak daha önce 1 Mart’ta başlaması planlanan sınavları 8 Mart’a erteleyen MEB, bu sefer ertelemeye gitmedi. Liselerde okuyan 5 milyon 630 bin 652 öğrenci bugünden itibaren okullarda yüz yüze sınav olacak.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre bir sınıfta bir günde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavların sayısının ikiyi geçmemesi gerekiyor.


Ancak zorunlu hâllerde fazladan bir sınav daha yapılabiliyor. Okullarda yönetmelik çerçevesinde, salgın riski dikkate alınarak, seyreltilmiş sınıflarda sınavlar düzenleniyor.

 

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)