adscode
adscode

Yyü'de 'Dil Eğitim Laboratuarı' Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Arapça Dil Laboratuarı düzenlenen törenle açıldı.

Yyü'de 'Dil Eğitim Laboratuarı' Açıldı
Eğitim
Arapça Dil Laboratuarı’nın açılışına YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş ve İlahiyat Fakültesi personeli ile öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesine kesen Rektör Battal, öğrencilerin yetişmesi ve eğitim-öğretim için çok güzel bir laboratuar kurulduğunu belirterek, “Dünyada en iyi eğitim nasıl veriliyorsa biz de YYÜ olarak öğrencilerimize aynı eğitimi laboratuarlarda, uygulamalı merkezlerimizde vermeye çalışıyoruz. Bu sadece İlahiyat Fakültemizde değil, tüm fakültelerimiz ve yüksek okullarımız için bilgisayar laboratuarlarımız, gerekse bilimsel diğer alanlardaki laboratuarlarımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Tek amacımız, tek hedefimiz şu; öğrencilerimizi çağdaş eğitim düzeyinde yetiştirmek. Bu anlamda da çok önemli adımlar attık son 2-3 yıl içerisinde. Bu adımlarımızın neticesini de biz öğrencilerimizden geri dönüşüm olarak alıyoruz. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş ise, İlahiyat Fakültesi olarak olmazsa olmazlarından birisinin Arapça olduğunu belirterek, “Bu laboratuar sayesinde daha iyi bir eğitim görecek öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz okulu bitirdikleri zaman çok rahat Arapçayı konuşabilecek, anlayabilecek ve problem olmayacak şekilde bir ayet, bir hadis geldiği zaman, çevirisine bakma ihtiyacı duymadan anlayabilecek seviyede olacaklar. Bu arada Arap ülkelerindeki ve uluslar arası üniversitelerle irtibat halinde olmaya çalışıyoruz. Onlarla belki aynı dil üzerinde ortak derslerimiz olabilecektir” diye konuştu.

Laboratuarı hazırlayan Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eray Çelik ise, “Hedefimiz YYÜ’de okuyan 24 bin öğrencinin bilgi-teknoloji okuryazarlığını maksimum düzeye getirmek. Bunun için 24 saat açık ulaşılabilir laboratuarlar kurmayı hedefliyoruz. Bu laboratuarda öğrencilerimiz dil öğrenebilecekler. Bir ay sonra da bu laboratuarımızın kapasitesini 100’e çıkarmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Davetlilere ikramların yapılmasının ardından tören sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)