adscode
adscode

Z Kuşağı çalışma ortamını önemsiyor!

Z kuşağının ilgisini çeken çalışma ortamlarının başında esnek, network ağı sunan, modern, konforlu ve teknolojik çalışma ortamları geliyor

Z Kuşağı çalışma ortamını önemsiyor!
Eğitim

İş hayatındaki kuşak çeşitliliği Z Kuşağının da eklenmesi ile birlikte artış gösterdi. X kuşağının profesyonel iş insanları ve Y kuşağının genç yöneticilerinden sonra iş dünyasına adım atan Z kuşağı, çalışma ortamlarını belirlerken bazı öncelikleri göz önünde bulunduruyor. Z kuşağının ilgisini çeken çalışma ortamlarının başında ise esnek, network ağı sunan, modern, konforlu ve teknolojik çalışma ortamları yer alıyor. eOfis Kurumsal İletişim Direktörü Melis Ataç, Z kuşağının çalışma ortamlarına verdiği önemi ve öncelikleri ile ilgili görüşlerini paylaştı.

İş dünyası X ve Y kuşaklarından sonra Z kuşağının da çalışma hayatına girmesiyle beraber büyüme gösteriyor. 1995 yılından sonra dünyaya gelen ve teknoloji ile iç içe gelişimini şekillendiren Z kuşağı, diğer kuşaklara kıyasla çalışma ortamlarını daha fazla önemsiyor. Z kuşağının iş dünyasına adım atması çalışma ortamlarındaki değişiklikleri de beraberinde getiriyor.

Ülkemizde çalışanların ve şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik birçok ofis bulunuyor. Ancak gelişen teknoloji ve çalışan ihtiyaçlarının ön plana çıkması ile yeni nesil ofis hizmetleri şirketlerin ve çalışanların gözünde önem kazanıyor. Dijital ve teknolojik gelişmelerin hız kazandığı dönemlerin başında dünyaya gelen Z kuşağı, çalışma ortamlarını tercih ederken bazı özelliklere dikkat ediyor. Peki, Z kuşağı neden çalışma ortamlarına diğer kuşaklara kıyasla daha fazla önem veriyor? Çalışma ortamlarında aradıkları başlıca özellikler neler? Tüm bu soruların yanıtlarını eOfis Kurumsal İletişim Direktörü Melis Ataç yanıtladı.

Esneklik, esneklik, esneklik!

Son dönemlerde önem kazanmaya başlayan ve çalışma anlayışını değiştiren esneklik olgusu, pandeminin tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte hız kazandı. Hem pandeminin durumu hızlandırması hem de Z kuşağının özgürlüğe, esnekliğe ve dijitalleşmeye verdiği önem ile çalışma ortamları da esneklik kavramı çerçevesinde gelişim gösterdi.

Z kuşağı, çalışma ortamını belirlerken keskin hatlara sahip çalışma ortamlarından uzak duruyor. İş planlarına göre ofise gitmeden de aksamaya neden olmadan ve işlerini profesyonel bir şekilde yürütebilecekleri ofisleri tercih ediyorlar. Bununla beraber, esneklik şirketlerin kolay bir şekilde küçülmelerine ve büyümelerine olanak sağlıyor.

Teknolojik altyapı imkanı!

Teknoloji günümüz dünyasında vazgeçilmez bir unsur. Öyle ki, iş dünyasında meydana gelebilecek bir teknolojik aksama büyük kayıplara yol açabiliyor. Teknoloji ve dijitalleşme ile bütünleşen Z kuşağı, teknolojik altyapıya sahip çalışma alanlarında çalışmayı tercih ediyor.

Hızlı internet altyapısı ve çalışma alanlarında var olan toplantı odalarının teknolojik imkanlara sahip olması özellikle Z kuşağının çalışma ortamlarını belirlerken dikkat ettiği unsurların başında geliyor.

Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözünün özeti: Network!

Hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da iletişim büyük önem taşıyor. Özellikle de Z kuşağı için! İş hayatınızda çevrenizi genişletmek, sağlıklı iş ilişkileri kurmak ve potansiyel müşterilerinize ulaşabilmek için network yapmanız gerekir. Network’ün iş hayatındaki öneminin bilincinde olan Z kuşağı, çalışma ortamlarını tercih ederken farklı iş kollarından insanlar ile sosyalleşebilecekleri ve paylaşımlarda bulunabilecekleri çalışma ortamlarını tercih ediyor. Böylece iş aralarında farklı insanlar ile bir araya gelerek hem eğlenceli zamanlar geçirebiliyorlar hem kendi ağlarını genişletebiliyorlar hem de farklı deneyimler kazanma şansı elde ediyorlar.

2010 yılından bu yana yeni nesil ofis hizmetlerinde faaliyet gösteren ve 10.000’den fazla firma ve müşteriye ulaşan eOfis, ofis içi network imkanının yanında ofis dışında da çeşitli etkinlikler ve eOfis kullanıcılarının birbiriyle iletişime geçebileceği panel sayesinde network sürecini destekliyor.

Modernizm ve konfor bir arada!

Konforlu bir ortamda çalışmak iş dünyasında faaliyet gösteren herkesin önem verdiği özelliklerin başında geliyor. Fakat Z kuşağı için konforlu bir çalışma ortamının yanı sıra modern, şık ve ferah bir çalışma ortamı da önem taşıyor. Z kuşağı bu isteğinde haksız da sayılmaz! Yapılan araştırmalara göre çalışma ortamının dizaynı verimliliği ve performansı büyük ölçüde etkiliyor.

Z kuşağı bireyleri hayatın her alanında fark edildiğini ve önem verildiğini görmek istiyor. Bu nedenle geniş ve konforlu bir çalışma ortamına sahip olan ofislerde bulundukları ortamı doğrudan sahiplenerek daha mutlu ve verimli bir şekilde çalışabiliyorlar. Modern ve konfor ofis arayışı yalnızca çalıştıkları alanla sınırlı kalmıyor. Z kuşağı ofislerinin iş aralarında keyifli zaman geçirebilecekleri sosyal yaşam alanlarını, kafeleri ve oyun alanlarını içermesine özen gösteriyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)