adscode
adscode

Zeki öğrenciler bilim kampında geleceğe hazırlanıyor

Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı'na alınan 100 öğrenci, Şile'deki bilim kampında; kimyasal deneyler yapıyor, robot tasarlıyor, konuşan robotla ders işliyor ve dans ediyor.

Zeki öğrenciler bilim kampında geleceğe hazırlanıyor
Bilim Teknoloji
İstanbul Valiliği, bu yıl geliştirdiği bir projeyle kentteki farklı okullarda okuyan 100 öğrenciyi bilim kapına alarak geleceğe hazırlıyor. Zeki öğrenciler, bilim kampında; kimyasal deneylerle yapıyor, robot tasarlıyor, konuşan robotla ders işliyor ve dans ediyor.

Valilik tarafından hayata geçirilen "Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı" Şile’de başladı. İstanbul'un 6 pilot ilçesinde maddi imkanı yetersiz ailelerin zeki çocukları bu kamplara alındı. Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki bilim kampına katılan öğrenciler, eğitim gördükleri okullarda görme ve deneme imkanı bulamayacakları faaliyetlere imza atıyor. Özellikle başarılı kimya ve matematik öğretmenlerinin gözetiminde, verimli ve keyifli günler geçiriyor.

"Belli bir TEOG başarı puanı kriteri koyduk"
Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı Koordinatörü Hakan Şimşek, 14 Ağustos'ta başlayıp 9 Eylül tarihinde sona gerecek proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerin İstanbul'un 6 ilçesinde özenle seçildiğini ifade eden Şimşek, "Belli bir TEOG başarı puanı kriteri koyduk. Birtakım yeterlilikler istedik. Bunları yıl boyunca rehberlik öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle müzakere ederek okulları ve öğrencileri ziyaret ederek seçtik. 9’uncu sınıf öğrencilerini seçmekle projenin 10-11 ve 12’inci sınıflarda da sürdürebilir olmasını amaçladık" diye konuştu.

İzci değil, bilim kampı
Yaptıklarının bir izcilik kampı faaliyeti olmadığını, bilim kampının merkezinde matematik ve fen bilimleri dersleri olduğunu anlatan Koordinatör Şimşek, şunları kaydetti:

"İstanbul'daki güzide hocalarımızla çalışmayı tercih ettik. Fen derslerinde deneyler yapıyoruz. Matematik derslerinde ise çocukları işleme, formüle boğmadan özel olarak seçtiğimiz hocalarımız, matematiğin felsefesi boyutunu gerçek hayatta nasıl kullanılabileceğini, nasıl uyarlanabileceğini, problem çözme stratejilerini anlatmaya gayret ediyorlar. Bunun yanında öğrencilerimiz gelişimine katkı sağlamak amacıyla İngilizce ve kişisel gelişim seminerleri veriyoruz."

Proje kapsamında 50 erkek ve 50 kız öğrencinin ikişer hafta olmak üzere bir ayı aşkın bir süre içerisinde bilim kampında farklı deneyimler kazanmalarını sağlayacaklarını anlatan Şimşek, "Daha ilk günlerde çok iyi reaksiyonlar aldık. Derslerin dışında Şile’de çok güzel bir yer var. Öğrencilerimize geziler düzenliyoruz. Bu projemiz bir ilktir. Devamının geleceğini düşünüyoruz." dedi. 


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)