adscode
adscode

'Zorluk derecesinde büyük fark var'

"Art arda yıllarda yapılan sınavlarda soruların zorluk düzeyi açısından önemli derecede bir fark olmaması gerekirken geçen yıl ile bu yıl arasında zorluk seviyesi açısından belirgin bir fark oluşmuştur."

'Zorluk derecesinde büyük fark var'
YKS
Güncelleme : 22-Jun-22 12:47

İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday: "2022 TYT Matematik testinde sorulan bir soru hariç sınavda yer alan soruların dili son derece açık ve net olup sorularda herhangi bir bilimsel hataya rastlanmamıştır. Mine’nin tahtadan sayı sildiği üslü sayı sorunda ise üslü sayının tabanının ve kuvvetinin tam sayı olduğu bilgisinin soru metninde yer alması gerekirdi. Ancak bu bilgi yer almamasına rağmen sorunun iptalini gerektirecek bir durum yoktur.

2022 TYT Matematik testinin özellikle 2020 TYT Matematik testine benzediğini , tüm matematik sorularına bakıldığında ise 2018 – 2019 – 2020 TYT Matematik testinde sorulan soruların bir çoğunun ikiz sorularının bu yıl ki sınavda sorulduğunu söyleyebiliriz.

2022 TYT de 30 adet matematik ve 10 adet geometri sorusu sorulmuş olup , geometri sorularının matematik sorularına göre daha özgün olduğu görülmüştür. Ancak matematik sorularının büyük bir kısmının önceki yıllarda sorulan TYT soru metinlerinin çok az değiştirilerek , aynı mantık ve kurgu ile yazılmış birbirine çok benzeyen başka bir deyişle ikiz sorularının sorulmuş olmasından dolayı matematik testinin belirleyiciliğinin bu yıl AYT kısmına bırakılmış olduğunu anlıyoruz.

Bunlara ek olarak her yıl sınava katılan adaylara verilen TYT Cevap Kağıdı'nın önceki yıllarda verilen cevap kağıdına göre daha ince bir kağıda basıldığını ve kodlama yapılan alandaki ABCDE harflerinin çok belirgin olmadığını görmekteyiz. Bu durumun adaylarda sorun yaratmaması için geçmiş yıllardaki standartlara geri dönülmesi gerekmektedir. Art arda yıllarda yapılan sınavlarda soruların zorluk düzeyi açısından önemli derecede bir fark olmaması gerekirken geçen yıl ile bu yıl arasında zorluk seviyesi açısından belirgin bir fark oluşmuştur. Bu durum ölçme değerlendirme kriterleri bakımından maalesef uygun olmamaktadır."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)