adscode
adscode

Karne Gününün Tadını Kaçıranlar!

Karne günleri şenlik havasında geçmeli, tartışma, kinlenme, birbirine ayar verme tadında değil.

bpelister@hotmail.com




 

Son yıllarda bazı Velilerin öğretmenlerden not isteme, belge isteme ısrarları nezaket sınırlarını aşmaya başladı.

Teşekkür, Takdir, Onur Belgesinin anlamını, maalesef çocuklarına verilen değer, ya da sevginin birer göstergesi görüyorlar.

Birde bunun üstüne Sosyal hesaplarda paylaşılacak resimlere malzeme arama telaşı eklenince öğretmenler ve okul idaresi ile aralarında geçen diyaloglar iyiden iyiye çirkinleşiyor.

Aslında böyle davranarak Eğitim ve Öğretimin bir parçası olan Karnenin ve bu belgelerin temel öğretilerini, ruhunu çiğneyip onları bir kâğıt parçasına çevirdiklerinin farkında değiller.

Her şey de olduğu gibi Eğitimde de kendilerini her konuda bilgili ve yeterli sayan bu kişilerin aslında tek zarar verdikleri kendi çocuklarından başkası değil.

İlk önce onlar için bu hayatta en değerli şey olan çocuklarını emanet ettikleri ve nerdeyse onlardan fazla vakit geçirdikleri Eğitimcilere güvenmeli, onlara sevgi mesleklerine saygı göstermeliler.

Hayatlarında bir kez dahi olsa, çocuğu ona öğretmenini, okulunu şikâyet ettiğinde ‘’ Vardır bir bildikleri’’ deyip en önemli hayat dersini çocuklarına vermeliler.

Yazdıklarımızdan da öğretmenlerin ve idarecilerin her konuda yüzde yüz haklı olduğu çıkmasın.

İnsanınız tabii ki onlarda hata yapabilir ama gerçeği ve adaleti ararken bile çocuklarımıza örnek olmamız gerekmiyor mu?

Bunun yanında Eğitime –Öğretime tam destek veren, gerektiğinde okulu ve öğretmeni için tüm fedakârlıkları yapan çok değerli Velilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

Tüm öğrencilerimize, Öğretmen ve İdarecilerimize, Velilerimize iyi tatiller diliyoruz…


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)