adscode
adscode

SÜREKLİ AYNI ŞEYLERİ YAPARAK FARKLI SONUÇ ALMAYI BEKLEMEYİN

Hayatından sürekli şikayet eden insanlarla karşılaşırız kimi zaman.

ersanrehberlik@gmail.com




Bu kişiler sürekli bir şeylerin ters gittiğinden şikayetçilerdir, hiçbir şeyin istedikleri gibi olmadığını söyler dururlar. Ne istediklerini bilirler fakat bu isteklerine ulaşmak için çaba göstermezler. Bu insanların sürekli bahaneleri vardır.

Aynı durum öğrenciler arasında da çok fazla karşılaştığımız bir şey aslında. Konuştuğumuzda iyi bir gelecek saygınlık, zenginlik gibi birçok hayallerinden bahsederler ama söz konusu olana bu isteklerine ulaşmaya geldiğinden bahaneleri vardır. Kimi zaman hava çok güzeldir ve bu havada ders çalışılmaz derler, kimi zaman hava çok kapalıdır içleri karardığı, moralleri bozuk olduğu için çalışmadığını söylerler. Kimi zaman üzgünlerdir ve bu yüzden çalışamadıklarını belirtir kimi zaman da çok neşeli oldukları için o an çalışmak istemediklerini söylerler. Sonuç olarak bahaneler hiçbir zaman tükenmez.

Hayatınızda bir şeylerde şikayetçiyseniz öncelikle bunu değiştirecek gücün kendinizde olduğunu bilmeniz lazım. Bu konuda kendinize güvenmeniz ve en kısa zamanda büyük adımlar atmanız gerekecektir.

Daha sonrasında da izlediğiniz yöntemlerde değişiklikler yapmanız gerekir. Okullar açılalı 3,5 ay gibi bir süre geçti, 1. Dönemin bitmesine yaklaşık 3 hafta var ve haziran ayında gireceğiniz sınav için sadece 5 aylık bir çalışma vaktiniz kaldı.

Geride bıraktığınız çalışmalarınızı ve notlarınızı öncelikle değerlendirin. Şu ana kadar girdiğiniz deneme sınavları ile hedeflediğiniz lise ya da üniversite arasında eşitlik var mı? Eğer cevabınız evet ise çalışma düzeninizi ileriki günlerde aynı şekilde devam ettirebilir, eksikleriniz oldukça gerekli müdahaleyi yapabilirsiniz.

Eğer cevabınız hayır ise artık farklı bir yol denemeniz gerekecek. Bu kadar geçen süre içerisinde sizi istediğiniz başarıya ulaştırmayan yol sizin yolunuz olamaz. Dünyanın en zeki adamlarından birinin de dediği gibi “sürekli aynı şeyleri yaparak farklı sonuç almayı beklemeyin.” . Hedefinizden uzak iseniz çalışmalarınızı, eksiklerinizi tamamlamanızda, çalışma saatlerinizi arttırmakta fayda var.

Tabiî ki bu durumda gözden geçireceğiniz önemli bir noktada çalışma yönteminiz olmalı. Bu zamana kadar sadece test çözerek çalıştıysanız demek ki bu durum sizi hedefinize taşımıyor ve konu tekrarlarına da ağırlık vermenizde fayda var.

Eğer bazı durumlarda kendi başınıza baş edemediğinizi düşünüyorsanız bu konu ile ilgili dışarıdan da bir destek almanız sizin hedeflerinize ulaşmanızda hızlanmanızı sağlayacaktır.

Yeni bir yıla başlarken siz de kendiniz için yeni bir başlangıç yapın. Bir kağıt kalem alın ve hedefleriniz ile şu anki durumunu değerlendirin. Eğer siz bir şeyleri değiştirmezseniz haziran ayında da benzer bir sonuç ile karşılaşacağınızı unutmayın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)