adscode
adscode

3. Eğitim Teknolojileri Zirvesi Başladı

Eğitimcilere ilham verip, onların deneyimlerinden ilham almayı amaç edinen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (#ETZ16), 3’üncü kez eğitim ve teknolojinin tüm paydaşlarını bir araya getiriyor.

3. Eğitim Teknolojileri Zirvesi Başladı
Eğitim
Eğitimcilere ilham verip, onların deneyimlerinden ilham almayı amaç edinen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (#ETZ16), 3’üncü kez eğitim ve teknolojinin tüm paydaşlarını bir araya getiriyor.
Bu yıl 3’üncü düzenlenecek olan Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ), eğitim ve teknolojinin tüm paydaşlarını bir araya getirerek, 21’inci yüzyıl eğitim ortamında teknolojinin farklı yönlerinin ele alınmasına olanak sağlayacak. Alanında uzman yerli ve yabancı birçok önemli isim sunumlarında fikirlerini paylaşırken, katılımcılar panellerde sorulara cevaplar arayıp, atölye çalışmalarında ürünler ortaya çıkartacaklar. Zirvenin en ilginç etkinliklerinden biri de Uğur Mert’in gerçekleştireceği, herkesin kendi hologramını yapabileceği "Hologram Atölyesi" olacak.

HOLOGRAM TEKNOLOJİSİ VE MAKER HAREKETİ

Zirvenin ilki olan ETZ14’de hologram teknolojisi ile adeta geçmişten gelerek konuklara hitap eden Albert Einstein, anlattıklarının yanı sıra zirvenin koordinatörü Işıl Boy ile çektiği selfie ile de sosyal medyada yer alarak, büyük ilgi toplamıştı. 2’nci zirve olan ETZ15’de ise telefonun mucidi Graham Bell, eğitim ve teknolojinin paydaşları ile bir araya geldi. Dünyadaki teknolojik gelişime önemli katkılar sunan bu iki ismi katılımcılarla buluşturan ETZ ekibi, birçok etkinliğin yanı sıra dünyayı kasıp kavuran “Maker Faire” etkinliği ile de akıllarda kaldı. Ayrıca Twitter fenomeni Odun Herif, tanınmış şovmen ve oyuncu Ceyhun Yılmaz gibi isimlerin yer aldığı sosyal medya oturumu da etkinliğe renk veren önemli çalışmalardan oldu.

TEKNOLOJİNİN ZİRVESİ #ETZ16’DA
Bu yıl da birçok renkli etkinliğe sahne olacak #ETZ16’da, Bağlantıcılık kuramının öncüsü Stephen Downes Kanada’dan gelip dünyadaki teknolojik gelişmelerden bahsedecek. Sınıfını baştan yaratarak eğitimcilere ilham veren Ahmet Naç; Blippar CEO’su Zehra Öney’in moderatörlüğünde yapılacak iş dünyasındaki teknolojik gelişmeler paneli; Cem Seymen’in çok yönlü çalışmaları ve fikirleri ve “Sosyal Medya Savaşları” kitabının yazarı Ümit Sanlav’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek olan "Sosyal Medya" oturumu; zirvenin iddialı etkinlikleri arasında yer alacak. Ayrıca kodlama alanında yapılan çalışmaların öncüsü olan Yasemin Allsop, Dinamo Danışmanlık kurucusu Evrim Kuran, Merck EMEA Yetenek ve Gelişim Direktörü ve PERYÖN Genel Başkanı Sevilay Pezek Yangın da etkinliğin sıra dışı konukları olacaklar. Atölyelerde maker, arttırılmış gerçeklik ve hologram, “Tezgah Üretim Evi” hep birlikte üretilirken, STEM ve oyunlaştırmanın incelikleri anlatılacak. Geçen yıl “Eğitimde Fark Yaratan Kadınlar” panelindeki İngilizce öğretmeni bayanlar, bu yıl matematikçi beylerle karşı karşıya gelecek ve hangi branşın teknolojiyi eğitime daha iyi entegre ettiğini tartışacaklar.

BAŞARILI MEDYA VE SOSYAL MEDYA ÖRNEKLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK tarafından da desteklenen zirvenin medyatik ve önemli etkinliklerinden biri de Sosyal Medya oturumu olacak. Moderatörlüğünü Medya PR Uzmanı Ümit Sanlav’ın yapacağı oturumda medya gözüyle eğitim ve sosyal medyaya bakış açısı medyatik isimler tarafından değerlendirilirken, Sanatçı Ferhat Göçer "Müzikte Dijital Devrim" konulu sunumuyla etkinliğe telekonferans sistemi ile katılacak. İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Bekir Kaplan İstanbul’a vizyon kazandıracak #Noktaİstanbul projesini anlatırken, sosyal medyada yakaladığı çıkışın ardından önemli başarılara imza atan Acapella Boğaziçi grubu da başarı hikayelerini anlatacak.

NELER KONUŞULACAK





Detaylı bilgi : 
http://www.egitimteknolojilerizirvesi.com/

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)