adscode
adscode

Biga’nın farklılıkları

Biga, Çanakkale’nin en büyük ilçelerinden biri.

Biga’nın farklılıkları
Milliyet Diyalog
Ünlü olan pek çok şeyi var ama sanki en önemli olanı İdari Bilimler Fakültesi.

Yıllar önce Hüsnü Özyeğin ile birlikte gelmiş ve çok keyifli bir Genç Bakış programı gerçekleştirmiştik. Dün önce Çanakkale’de 18 Mart Üniversitesi’ne uğradık.

Temel atma törenine katıldığım ve sonraki yıllarda da ara ara gittiğim kampüs, müthiş güzelleşmiş. Çanakkale Boğazı’na nazır kampüs adeta bir arboretuma dönüşmüş. Çeşit çeşit ağaçlar öylesine güzel bir armoni oluşturmuş ki görmeye değer.

Rektör Yücel Acer, tüm dikkatini kurulmakta olan Teknopark’a yöneltmiş. Farkındalık yaratmaya çalışıyor. Hayal ettiklerinin yarısını bile başarsa, 25. yılını kutlayan üniversitenin kente kazanımları, Çanakkale’nin ilk 10 içerisine girmesine yeter de artar...

Öğrenci mutlu ama!

Biga gibi Anadolu’nun çok içlerinde bir yere Türkiye’nin dört bir yanından niye öğrenci gelir! Bir önceki gelişimde olduğu gibi, bu kez de bu sorunun cevabını aramaya çalıştım.

Bu öğrenciler puan ve donanımlarıyla büyük kentlerde iddialı fakültelerde okuyabilecekken niye buradalar diye kafa yordum.

Daha önce olduğu gibi, yine bir memnuniyet anketi yaptım ve gördüm ki yemeklerden, ulaşımdan, kentten, ev sahiplerinden, yerel dinamiklerden memnun olmasalar da burada olmayı yine de seviyorlar.

Hemen her öğrenci, Biga’ya geldiğinizde, burada ne işim var diye ağlarsınız ama giderken de ağlarsınız değerlendirmesi yaptı. Demek ki Biga’yı öğrenciler açısından vazgeçilmez hale getiren, tıpkı askerlik arkadaşlığında olduğu gibi, yaşanan dostluklar!

Öğrencilerle Eğitime Genç Bakış yaptık. Gelecek kaygıları vardı ama umutsuz ve karamsar değillerdi!

Çizgi Koleji

Kısa bir süreliğine Çizgi Koleji’ni de ziyaret ettik. İlkokul öğrencileri tam da alınlarından öpülecek olanlardan.

20 kişilik sınıfa, büyüdüğünüzde ne olacaksınız sorusunu yönelttiğimde hayretler içerisinde kaldım.

Aynı soruyu, başka kentlerde, başka okullarda da sorar ve meslek çeşitliliği üçü beşi geçmezken, burada neredeyse hepsi farklı meslekler söylediler. Hem de her biri geleceğin meslekleri olarak gösterilen gözde meslekler!

Vizyonlarını ayakta alkışladım...

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)