adscode
adscode

Çocuk Gelişimi Mezunları İşsiz Kalmıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi okullaşma oranında %100’ü hedefledi. Bir taraftan devlet anaokul ve kreşleri açılırken diğer taraftan özel sektör tarafından açılan okulların sayıları artıyor. Okul…

Çocuk Gelişimi Mezunları İşsiz Kalmıyor!
Anaokulu

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi okullaşma oranında %100'ü hedefledi. Bir taraftan devlet anaokul ve kreşleri açılırken diğer taraftan özel sektör tarafından açılan okulların sayıları artıyor. Okul öncesi eğitimin sürdürülebilmesi için ‘çocuk gelişimi' mezunlarına duyulan ihtiyaç katlanarak devam ediyor.

 


Bu alanda oluşan boşluğu kapatacak en önemli meslek grubu olan Çocuk Gelişimi ön lisans mezunları anaokullarında, kreş ve gündüz bakımevlerinde çocuk kulüplerinde okul öncesi eğitimcisi olarak görev yapabiliyorlar. Ancak Çocuk Gelişimi eğitiminde artan kontenjanlar mesleki eğitimin tüm alanlarında olduğu gibi uygulamalı eğitim sorununu beraberinde getiriyor.

 


Uygulamalı Eğitim Kapadokya'da!

Mesleki eğitimin en önemli meselesi uygulama alanları. Özellikle Çocuk Gelişimi gibi uygulamaya dayalı bir alanda iyi uygulama örnekleri görme açısından uygulama okulu bulunması, öğrencilerin eğitim metotlarını uygulama yoluyla öğrenmeleri gerekiyor.

 


Lise sonrası mesleki eğitim uygulamalarıyla tanınan Kapadokya Meslek Yüksekokulu, bu amaçla Ürgüp'te Montessori Anaokulu açarak Çocuk Gelişimi eğitiminde bir ilki hayata geçirmiş durumda.

 


Çocuk Gelişimi programı öğretim görevlisi S. Taylan Kapucu, öğrencilerin 0-6 yaş dönemindeki çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyen, teorik ve uygulamalı eğitim programları doğrultusunda faaliyet gösteren Montessori Anaokulu'nda iyi uygulama örneklerini görme fırsatı bulduklarını ve iki yıllık eğitimlerinin ardından okul öncesi eğitim metotlarına hâkim uzman öğreticiler olarak mezun olduklarını söylüyor.

 


Tüm Öğrenci Adaylarına Burs İmkânı

Ek yerleştirme döneminde tercihlerle ilgili danışmanlık desteği almak isteyen adayları, Kapadokya Meslek Yüksekokulu'na davet eden S.Taylan Kapucu, Çocuk Gelişimi eğitimini giriş, ihtiyaç, çalışma burslarıyla orta gelirli ailelerin rahatlıkla karşılayabileceği bir seviyeye çektiklerini, ek tercihte bulunacak tüm adayların %25 ve %50 düzeyinde burs verilen programa yerleşeceklerini ifade etti.
Yükseköğretim tercihi yapmak isteyen tüm adayların 25 - 30 Eylül 2013 tarihleri arasında resmi tercih bildiriminde bulunmaları gerekiyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)