adscode
adscode

Evde bakım maaşı yatan iller

Evde bakım maaşı almanın 3 şartı vardır.

Evde bakım maaşı yatan iller
Türkiye'den Haberler
Evde bakım maaşı almanın 3 şartı vardır. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden almış olduğumuz bilgilere göre Evde bakım maaşı almak için öncelikle tam teşeküllü bir hastaneden sağlık kurulunca düzenlenmiş engel oranının en az "P" olan ve "ağır engelli" bölümünde EVET yazılı rapor gerekiyor. Evde bakım parasının ilk şartı ise engelli olan kişinin en az yüzde 50 oranlarında raporunun bulunması gerekiyor. Muhtaç olan kişinin engelli, tuvalet, yeme, içme, banyo gibi her türlü ihtiyacını tek başına yerine getirememekte bakıma ve yardıma muhtaç birisinin olması gerekiyor. Engelli olan kişinin yaşadığı hane içerisinde bulunan kişilerin asgari ücretin 3'de 2'si maaşının geçmemesi lazım. Bakıcı olarak gösterilen kişi bakıma muhtaç kişiyle akraba olması yada aynı hane içerisinde yaşaması zorunludur. Ayrı bir evde yaşayan bakıcı bakıma muhtaç olan kişinin bakımını aksatabileceği için bu gerekçe ile kabul edilmesi mümkün değildir.

Evde bakım parası 'nın kesilebilmesine sebep olan bazı nedenlerden birisi de sağlık raporunun süresinin dolmuş olmasıdır. Böyle bir duruma düşmemek için sağlık raporunun süresi dolmadan yenisi çıkartılmalı ve bir diğer fotokopisi Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne iletilmelidir.

Engelli kişinin vefat etmesinden dolayı 15 gün içerisinde bildirim yapılma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde hukuki işlemler başlayacaktır. Evde bakım maaşı yatan illerin listesi hakkında tüm detaylı bilgi için www.destekleme.gen.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Bir diğer önemli husus ise evde bakım parası konusunda hesabınıza yatırılan paranın belli bir günü yoktur. Kasım 15'nde yatan maaş ertesi ay 15'nde değil de başa bir tarihte hesabınıza yatacaktır. Konu ile ilgili web sitesinden takipte bulunabilirsiniz. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)