adscode
adscode

Hasan Hoca ile şaha kalkan TÜBİTAK ve Haymana ile şaha kalkan Milli Mücadele ruhu

Hasan Mandal, TÜBİTAK Başkanı olarak atandığında çok sevinmiştim. Yolum Ankara’ya düşünce, kendisini ziyaret ettim. Yaptıklarını, yapacaklarını dinlediğimde, sevincimin hiç de boşuna olmadığını anladım. Ülkem adına gurur duydum.

Hasan Hoca ile şaha kalkan TÜBİTAK ve Haymana ile şaha kalkan Milli Mücadele ruhu
Milliyet Diyalog

Gazeteci olarak, 40 yıla yakın süredir TÜBİTAK’ı yakından izlerim, hiç bu kadar kendinden emin görmemiştim. Hasan Hoca’nın birikimi ve vizyonuyla Ankara’nın istekleri birbiriyle örtüşünce, ortaya mükemmel bir yol haritası çıkmış!

Mandal, konuşmayı seven hocalardan değil! Kendisini uzun süredir tanırım, hem kendisi hem de görev yaptığı kurumlara hedefler koyar ve gerçekleştirmek için gece gündüz çalışır.

Şu anki hedefler ülkemizin geleceği için belirlenmiş ve çıta adeta tavan yapmış. Onu hiç bu kadar heyecanlı görmemiştim.

Yaptıklarını, yapacaklarını, TÜBİTAK’ın uygulama alanlarını gördükten sonra kaleme almanın daha doğru olacağına karar verdik. Çünkü lafın ötesine geçtiğini göstermek istiyor. 

TÜBİTAK’ın tıpkı YÖK gibi özerk olması gerektiğine inananlardanım, bir ara çok konuşuldu ama vazgeçilmiş! Hasan Hoca bunları konuşmak istemedi. 

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, devletin tüm kurumlarının kendisine ve kurumuna çok büyük destek verdiğini anlattı ama dünyadan örneklere bakıldığında, bu konuda da söylenecek çok söz var. Onları da sizlerle paylaşacağız.

Son kale

Mehmet Akif Ersoy’un “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı” şeklinde dile getirdiği mısralar sanki Haymana için yazılmış.

Haymana Meydan Savaşı Milli Mücadele’de dönüm noktasıdır. 100 kilometrelik bir cephede gerçekleşmiş. Milli park haline getirilen bölgede, şu an 117 şehitlik tespit edilmiş!

Bu savaş kaybedilseydi, başkent Ankara düşecek ve Mustafa Kemal ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin akıbeti çok farklı olacaktı!

 

Yazının devamı için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)