adscode
adscode

İSTANBUL’DAN DOMİNİK’E DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ

Örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Özel SEV Lisesi (SAC) öğrencileri, Dominik Cumhuriyeti’ndeki Haitili göçmen çocukların eğitim gördüğü ilkokula destek oldular.

İSTANBUL’DAN DOMİNİK’E DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ
Okullardan Haberler
Çimento, kum taşıyarak okul bahçesine oturma yerleri inşa ettiler. Göçmen çocuklarla oyunlar oynadılar, İngilizce derslerine destek oldular, tarlalarda şeker kamışı topladılar

Toplumsal duyarlılığı olan bireyler kazandırmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Özel SEV Lisesi (SAC) öğrencileri sınırları aşan bir dayanışma örneğine imza attılar. Öğrenciler, Dominik Cumhuriyeti’ndeki Haitili göçmen çocukların okuluna destek oldular.
SAC öğrencileri, öğretmenleri Teri Benkarmona ve Servet Yaprak rehberliğinde Dominik Cumhuriyeti’nde bir hafta kalarak, Haitili göçmenlerinin yaşadığı Bateye bölgesinde sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirdiler.

BAHÇEDE OTURMA ALANLARI OLDU
Öğrenciler ilk olarak, göçmen çocukların gittiği bir ilkokulun bahçesinde, çocuklara oturma yerleri inşa etmek için çalıştılar. Öncelikle bahçede oturma yerleri için gerekli alanları kazdılar. Ardından kendilerine verilen çimento, kum ve taşları karıştırarak oturma bölümlerini oluşturdular. Daha sonra da oturma yerinin ayakları için taşıdıkları briket blokları kazdıkları alanlara yerleştirdiler. Böylece; daha önce bahçedeki lastikler üzerinde oturmak zorunda kalan öğrenciler, betondan altı adet yeni oturma bankına kavuştular.

İNGİLİZCE ÖĞRETTİLER
SAC öğrencileri, tüm bu çalışmaların yanı sıra okuldaki göçmen çocuklarla oyunlar oynadılar ve İngilizce derslerine destek oldular. Ayrıca Bateye bölgesinin en büyük geçim kaynağı olan şeker kamışı tarlasında, göçmenlerden şeker kamışı toplama yöntemini öğrenip, hem şeker kamışından tatma hem de bilgi alma fırsatı buldular. Proje sonunda, öğrencilere teşekkür etmek için okul içinde bölgesel müzik ve dansların yer aldığı bir etkinlik düzenlendi.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)