adscode
adscode

Makineler İzmir’deki kimsesiz çocuklar için çalışacak

İZWOOD 2017 Fuarı, 8-12 Nisan’da AİMSAD ve TÜYAP önderliğinde İzmir’de düzenleniyor…

Makineler İzmir’deki kimsesiz çocuklar için çalışacak
Etkinlikler
AİMSAD ve TÜYAP işbirliği ile bu yıl ilk defa 8-12 Nisan’da İzmir’de düzenlenecek İZWOOD 2017 Fuarı, önemli bir sosyal sorumluluk projesine hayat verecek. Fuar alanına kurulacak üretim bandında İzmir’deki çocuk yuvalarında kalan çocuklar için elbise dolabı üretilecek.

AİMSAD Başkanı Mustafa Erol, “Mobilya Üretimi Sosyal Projesi ile kimsesiz çocuklarımıza küçük de olsa bir katkımız olsun istedik. Yaklaşık 1000 metrekarelik bir alanda, fuar boyunca 2 farklı ölçüde elbise dolabı üreteceğiz ve üretilen dolapları İzmir Valiliğine bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edeceğiz” dedi.

AİMSAD (Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği) ve TÜYAP işbirliği ile düzenlenen İZWOOD 2017 İzmir Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı, 8-12 Nisan’da fuarizmir Gaziemir’de düzenlenecek.

BU yıl ilk kez İzmir’de düzenlenen ve ağaç işleme makineleri ile mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bir araya getiren İZWOOD Fuarı’na 50’nin üzerinde şehirden ve 40’a yakın ülkeden yaklaşık 40 bin civarında ziyaretçinin katılması bekleniyor. Türkiye’nin en büyük üretici ve ithalatçı markalarının katılacağı fuar kapsamında; orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri ve mobilya üretim makineleri hem yerli, hem de yabancı alıcılar için vitrine çıkacak.

Anadolu fuarlarının ilk durağı İzmir
AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erol, İzmir’in ve çevresinin sektör için çok önemli bir potansiyele sahip olması sebebiyle, Anadolu fuarlarının ilkini İzmir’de düzenlediklerini söyledi. Bölgedeki imalat ve ihracat rakamlarının tüm firmalar için büyük bir pazar oluşturduğuna dikkat çeken Erol, “İzmir’in fuarcılık altyapısının olması Anadolu fuarlarının ilk durağı olarak İzmir’i daha çok ön plana çıkarttı. Aynı zamanda İzmir’in yeni fuar alanı da gerek teknik altyapısı gerekse ölçeğiyle bu fuarın İzmir’de yapılmasına vesile oldu. Bu şekilde Anadolu’daki girişimcinin, yatırımcının ayağına giderek artık zorlaşan makine satışlarının hızlanması, sektörün satış politikalarını yeniden gözden geçirmesi hedefleniyor. Bu yıl İzmir’le başlanan Anadolu fuarlarını gelecek yıllarda farklı şehirlerde düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Çocukların yüzü gülecek
Fuarda önemli bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçireceklerini belirten Erol, MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği ile bir araya gelerek, İZWOOD’ta Mobilya Üretimi Sosyal Projesi’ni hayata geçireceklerini söyledi. Erol, “Mobilya Üretimi Sosyal Projesi ile kimsesiz çocuklarımıza küçük de olsa bir katkımız olsun istedik. Üretim için fuar alanında yaklaşık bin metrekarelik bir bölüm ayrılacak. Bu bölümde makine parkuru, montaj ve depolama alanları oluşturulacak. Fuar boyunca 2 farklı ölçüde elbise dolabı üretilecek ve üretilen dolaplar İzmir Valiliği’ne bağlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuk yuvalarına hibe edilecek. Diğer fuarlarımızda da farklı projeler yapmayı düşünüyoruz. Hedefimiz ise birbirine hizmet eden sektörlerin dernekleriyle de birçok alanda proje geliştirip, devamlılığı sağlamaktır” diye konuştu.

Sektörel eğitim akademisyenler ve sanayiciyi buluşturacak
Sektördeki en son yeniliklerin sergileneceği İZWOOD’da aynı zamanda AİMSAD’ın organize ettiği panel ve etkinliklerin de yapılacağına dikkat çeken Erol, bu panelle eğitim kurumları ile sektör arasındaki etkileşimin artırılması ve sektörel eğitimin eğitmenlerden öğrencilere doğru yayılımının amaçlandığını bildirdi. Ağaç İşleme Makineleri Paneli, 11 Nisan tarihinde fuarizmir alanında düzenlenecek. AİMSAD Eğitim ve Satış Sonrası Komitesi tarafından düzenlenen panele, ülkenin dört bir tarafındaki üniversitelerin orman fakülteleri, ağaç işleme, mobilyayla ilişkili bölümlerinden ve sektörün meslek yüksekokullarından 100’e yakın öğretim görevlisi katılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)