adscode
adscode

MEDENİ KANUNUMUZUN 92. YILINDA, MEF ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ’NDEN “TÜRK MEDENİ KANUNU VE KADIN” TOPLANTISI

MEF Üniversitesi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği, Medeni Kanunumuzun 92. yılında MEF Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde 16 Şubat 2018’de “Türk Medeni Kanunu ve Kadın” başlıklı toplantı düzenledi.

MEDENİ KANUNUMUZUN 92. YILINDA, MEF ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ’NDEN “TÜRK MEDENİ KANUNU VE KADIN” TOPLANTISI
Okullardan Haberler
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Karagöz ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin tarafından düzenlenen toplantı büyük ilgi gördü.

Toplantının Açılış Konuşmalarında MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu’na ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Karagöz’e teşekkür ederek konuşmalarına başladı. Prof. Dr. Şahin ‘‘Bir yönetici olarak ve bir aile babası olarak kadınlara olan bakışımı ifade etmeye çalışayım. 2008-2012 İTÜ Rektörlüğü dönemimde 3 rektör yardımcımızın 2’si kadındı. Erkek Dekanlardan ve Bölüm Başkanlarından, ekiplerini kurarken 2 yardımcıdan birinin mutlaka kadın olmasını isterdim. MEF’te ise 5 Dekanımızın ‘2’si kadın. Akademik Kadromuzun %52,98’i kadın, İdari çalışanlarımızın da %52,83’ü kadın.’’ dedi. Prof. Dr. Şahin sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘Bilim ve Tekonolojide Türkiye’nin Dünyadaki yerini, bilim teknolojik göstergelerde geride kalmamızın nedenini kadınların erkeklerle eşit şansa sahip olmamalarına bağlıyorum. Atatürk’ün 100 yıl önce kadınlar hakkındaki vizyonunu şu sözü ne güzel anlatıyor: ‘‘Bir toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer organı işlemezse o toplum felç olmuştur’’. Eğer bu vizyona sahip çıksaydık bugün bu tabloyu görmezdik’’ dedi.

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva KARAGÖZ Türk Medeni Kanunu ve Kadın Toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ‘‘Cumhuriyetin yasaları sayesinde bugün burada olan biz kadınlar haklarımıza sahip çıkmalıyız.’’ Dedi. Prof. Karagöz ‘‘Hukuk Fakültesi öğrencilerinde mutlaka farkındalık yaratmak zorundayız. Çünkü kendilerinin ve mesleki olarak başkalarının haklarına çıkmak için bilgili ve takipçi olmalılar. Bu nedenle kadın ve insan hakları dersini hemen açtık.’’ dedi.

Toplantının son açılış konuşmasını İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu yaptı. Sayın Moroğlu, Türk Medeni Kanunu ve Kadın Başlıklı Toplantının MEF Üniversitesi’nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ileterek konuşmalarına başladı. Sayın Moroğlu, yapılan bu toplantı ile Kadın çalışmalarının akademik yönünün de önemine dikkat çekti. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği’nin kısa bir tanıtım videosunu göstererek çalışmalarını özetleyen Moroğlu ‘‘Kadın ve erkek eşitliği demokrasi meselesi’dir’’ dedi.

Kadın hakları konusunda aktif çalışmalar yürüten ulusal ve uluslararası akademisyenler, avukat ve basın temsilcilerinin katıldığı toplantıda “Evlenmenin Kurucu Unsuru ve Şekil”, “Müftünün Nikah Yetkisi”, “Kadının Soyadı”, “Maiden and Married Names: The Right to Personal Identity”, “Kadın ve Medya”, “Medeni Kanun ve Cumhuriyet’in Kazanımları” başlıklı oturumlar yapıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)