adscode
adscode

Okul Öncesi Müfredat Çocukları Nasıl Etkiliyor

Yeni nesil son sürat geliyor! Değişen okul öncesi müfredatla çocuklar, dört yaşında başladığı işi bitirecek ve sosyal problemlere kafa yoracak; altı yaşında ise duygularını kontrol etme becerisi kazanacak…

Okul Öncesi Müfredat Çocukları Nasıl Etkiliyor
Anaokulu

 

 

 

4+4+4 eğitim sistemiyle zorunlu eğitime başlama yaşının düşürülmesi, bir yandan okul öncesi eğitime olan talebi artırırken, bir yandan da eğitim kalitesinin artırılması konusundaki çalışmaları hızlandırdı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çalışan Talim ve Terbiye Kurulu'nun geçen günlerde son şeklini verdiği ve pazartesi günü başlayan 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanacak olan yeni okul öncesi müfredatla geleceğin 'harika çocukları' yetiştirilecek. 3-6 yaş arası (36-72 ay) çocukları kapsayan okul öncesi müfredatında göze çarpan bazı önemli detaylar şöyle:

 


4 YAŞINDA BAĞIMSIZ: Öğrenciler sosyal ve duygusal gelişim özellikleri kapsamında 4-5 yaşları arasında yetişkin ya da akranlarının liderliğine uyum göstermeyi, başladığı işi sürdürmeyi, gerektiği durumda bağımsız davranmayı, sosyal problemlerini çözme konusunda çabalamayı ve gerektiği durumda bağımsız davranmayı öğrenecek.

 


LİDERLİĞİ ÖĞRENECEK: 60-72 aylık (5-6 yaş arası) çocukların ise okul öncesi eğitim kapsamında duygularını kontrol etmeyi, kurallara uygun davranmayı, yeni ve alışılmamış durumlara uyum sağlamayı ve gerekli durumlarda liderliği üstlenmeyi öğrenmesi hedefleniyor.

 


5 YAŞINDA TEPSİ TAŞIYABİLİRLER

Öz bakım becerileri adı altında da çocukların 4-5 yaş arası ev işlerine yardımcı olması; 5-6 yaş aralığında ise tepsi ya da servisleri taşıyabilme becerisini elde etmesi planlanıyor.Akşam


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)