adscode
adscode

ÖZEL OKULLAR NE KADAR ZAM YAPABİLİR?

Özel okullar için ‘erken kayıt’ dönemi şubat ayı itibariyle başladı. Okullar bu yolla gelecek öğretim yılı için öğrenci sayılarını garanti ederken, veliler de ‘burs’ ve ‘indirim’ için bu dönemi değerlendiriyor.…

ÖZEL OKULLAR NE KADAR ZAM YAPABİLİR?
Eğitim
Velilerin bu dönemde kafasını kurcalayan konuların başında ise; özel okul zamları ile orantısız zamlar ve ücretler karşısında veliyi korumak adına uygulanan özel okul kayıt sözleşmesi yer alıyor.

VELİ KAYIT SÖZLEŞMESİ İMZALAMAYI UNUTMAYIN

Özel okullar ne kadar zam yapabilir ve veli kayıt ya da özel okul kayıt sözleşmesi nedir? Bu soruların yanıtları da merak ediliyor. Önce özel okulların ne kadar zam yapabileceklerine bakalım. Zam kurallarını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) belirliyor. Ancak bu ara sınıflar için geçerli zam oranı oluyor. Yıllık öğrenim ücretlerinin ne kadar olacağına ilişkin bir sınırlama yok. Gelelim ara sınıflarda okuyan öğrencilerin velilerinin ne kadar zam artışı ile karşı karşıya kalacağına. MEB açıklamasına göre okullar ücretlerini ocak ayından mayıs sonuna kadar açıklamak zorunda. Açıklamazlarsa bir önceki yılın ücreti geçerli olur.

ÖZEL OKULLAR NE KADAR ZAM YAPABİLİR?

Buna göre ara sınıfların eğitim ücreti, bir önceki eğitim-öğretim yılında ilan edilen ücrete (Yurtiçi-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en fazla yüzde 5 artış yapılarak hesaplanacak. Yani enflasyon+ yüzde 5 dersek yanlış olmuyor.

VELİ-ÖZEL OKUL KAYIT SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Özei okul kayıt sözleşmesi veli ile okul arasında yapılıyor. Bu sözleşmede kurumun yıllık öğrenim ücreti, öğrencinin kaydedildiği yıllık öğrenim ücreti, yemek, kahvaltı, ödeme şekli, taksit tutarı, öğrencinin aldığı burs, indirim, kardeş indirimi bilgilerine yer veriliyor. Bu sözleşme öğrenciniz okuldan ayrılana kadar geçerli. Bu nedenle de indirim ya da burs miktarı ile koşullarının bu sözleşmede belirtilmiş olması gerek..

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)