adscode
adscode

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır?

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak. MEB'in açıklamasına göre sözleşmeli öğretmenlik ataması için yapılan ön başvurular bugün sona eriyor

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır?
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında branş dağılımı açıklandı. Branş dağılımının açıklanması ile en çok atama yapılacak bölümler de belli oldu. 
Sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruları 2 Mart Cuma günü başladı ve bugün sona erecek. Sözlü sınav ise 17 Nisan ve 8 Mayıs arasında yapılacak. İşte atamalarla ilgili merak edilenler…

HANGİ ALANIN NE KADAR KONTENJANI VAR?

Sözleşmeli öğretmen alınacak en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti.

KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise ), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)