adscode
adscode

Türk Eğitim Sen'den performans değerlendirmesine karşı Alo 147 etkinliği

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sendikanın performans değerlendirmesine karşı bugün gerçekleştirdiği Alo 147 etkinliğine katılan öğretmenlerimize teşekkür etti.

Türk Eğitim Sen'den performans değerlendirmesine karşı Alo 147 etkinliği
Sendikalar
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sendikanın performans değerlendirmesine karşı bugün gerçekleştirdiği Alo 147 etkinliğine katılan öğretmenlere teşekkür etti.  

Ayrıca, performans sisteminin  birçok sorunu da   beraberinde getirecek   olduğuna dikkat çeken  Geylan, “Yandaş yöneticilerin, velilerin değerlendirmesi ya da performans puanlarının, kariyer basamaklarıyla, ücretlerle, yönetici atamalarıyla ilişkilendirilmesi sorun değil mi? Çalışma barışının bozulacak olması dert değil mi?” dedi.

Geylan açıklamasında şunları kaydetti:

“Sendikamızın performans değerlendirmesine karşı bugün gerçekleştirdiği Alo 147 etkinliğine meslektaşlarımızın katılımı yüksek düzeydeydi. Meselesine sahip çıkan öğretmenlerimize teşkilatıma teşekkür ediyorum.

Ancak MEB’e gelen telefonlara cevap veren bazı operatörlerin "Öğrencilerin öğretmenleri denetleyeceği performans sistemine karşıyım" beyanını yazdırmaları manidardır. Ne yani taslaktaki tek sorun bu mu?

Yandaş yöneticilerin, velilerin değerlendirmesi ya da performans puanlarının, kariyer basamaklarıyla, ücretlerle, yönetici atamalarıyla ilişkilendirilmesi sorun değil mi? Çalışma barışının bozulacak olması dert değil mi?

Mesleki Yeterlik sınavının gereksizliğini görmezden mi gelelim. Tecrübeyi sınavla mı ölçeceksiniz? 20 yıllık uzman doktorları yeniden TUS’a sokun bakalım, ne tepki alacaksınız. İşte öyle bir şey...

Ucube Performans Değerlendirme sisteminin, öğretmene yönelik bir psikolojik şiddet aracı olacağını ve öğretmenin itibarını rencide edeceğini söylemeyelim mi? “Öğretmenin itibarı MEB’in namusudur. Sahip çıkın!”  çağrısında bulunmayalım mı?”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)